Bodegas Faustino fra Rioja, Spania, er et av verdens mest kjente vinhus.

Vingården ble etablert i 1861 av Eleuterio Martinez Arzok da han kjøpte palasset og vingårdene til Marques del Pierto. Målet var å lage vin og selge den i bulk og i løpet av de følgende årene vokste det jevnt i størrelse og kvalitet. I 1930 besluttet Faustino Martinez Perez de Albeniz og tappet vin på flasker, forøvrig de første i Rioja, med navn som Campillo, Parrita, Famar og Santana etter de enkelte gårdenes navn.

Merket Faustino så dagens lys etter at Don Julio Faustino Martinez hadde overtatt familiebedriften i 1957, og egentlig var det en hyldest til hans far. De første flaskene med portrett-etikettene ble lansert i 1960, og det ble satset stort på blant annet eksport.

I dag så har Faustino 650 ha vinmark og de viktigste druene er først og fremst Tempranillo, men også Mazuelo, Graciano og Viura. Og bare et aldri så lite kuriosa for de tørste, gården har cirka 50.000 eikefat og et permanent lager med vin på cirka 9 millioner flasker.

Faustino I Gran Reserva 2010. Spania, Rioja. Pris kr. 239,90 Poeng 90/100

Druene er Graciano 7%, Tempranillo 80%, Mazuelo 5%. Mørkerød farge. Duft av mørke bær, eik og tørket frukt. Smaken er fyldig, rund med en god fruktighet. Lever riktig bra opp til duften. Meget bra balansert. Fin tannin. God og lang ettersmak. En vin som passer til lam. Her er det masser av vin for pengene.

Faustino VII 2020. Spania, Rioja.Pris kr. 129,90 Poeng 84/100  

Drua er Tempranillo og fem prosent Mazuello. Dyp rød på fargen. Fruktig duft med fat og krydder. Smaken er frisk med røde bær, hint av urter. Mild tannin og bra syre og sødme. God ettersmak. Passer bra sammen med lyst kjøtt og vilt. Bør serveres mellom 12-15 grader. Mye vin for pengene!! Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.