Monterey County er en ganske ny vinregion på Californias Central Coast. Det var først i 1960-årene at det ble startet kommersiell drift av vinhus i Salinas Valley.

Vinstokker er plantet langs kystlinjen og noen av USAs aller største vinmarker ligger her. I bunnen av dalen er dreneringen god og vinstokkene får vann fra Salinas-elven. Viner fra kystlinjen i Monterey er svært forskjellige fra viner som lages lenger opp i dalen rundt San Bernabe og San Lucas. Kystvinene er friskere og lettere. Kjølig luft kommer inn over Monterey-bukten og gjør den nordøstlige delen av regionen til et perfekt sted å dyrke Chardonnay, Pinot Noir og Sauvignon Blanc. Lenger opp i dalen er vinden dempet og temperaturen noe høyere som gir gode forhold for blant annet Cabernet Sauvignon, Zinfandel og Merlot. 446 står for Chardonnay klone nr. 4 og 46 står for nummeret på vinmarken.

terning 5

Nr. 125201

Noble Vines 446 Chardonnay (hvit)

USA/California/2021/13,5 prosent

Kr. 219,90 (bestilling)

Importør: Einar A. Engelstad AS

 Chardonnay-vin som farvemessig går mot strågul. Modnet fire måneder på franske og amerikanske fat. Behagelige frukttoner – også tropiske – og noe fat i duften. Fyldig smak med mer frukt – fersken og pære. Gode syrer og mer av eikepreget. God ettersmak. Til hvitt kjøtt – gjerne fra grillen – og oster.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.