Den Sør-Afrikanske vingården Brookdale Estate ligger i en fruktbar dal under en dramatisk skyline av Paarl, gjemt mellom de gamle granittfjellene i Klein Drakenstein og frodige Paarl-vingårder og jordbruksland.

Vinmaker er Kiara Scott Farmer. Noe hun ble da hun bare var 26 år og som gjorde henne til den yngste kvinnelige vinmakeren i Sør-Afrika. Hun er utdannet i ønologi i Stellenbosch. Kiara ble født i 1993 og er opprinnelig fra Cape Flats-området i Cape Town. Hun ble uteksaminert fra Elsenburg Agricultural Training Institute i vindyrking og ønologi i Stellenbosch før hun ble valgt til det prestisjetunge Cape Winemakers Guild (CWG) Protégé Programme. Noe som den anerkjente vinmakeren og kjellermesteren, Duncan Savage fra Savage Wines la merke til. Sammen realiserte Duncan og Kiara den første årganen til Brookdale Chenin Blanc 2017. Denne vinen etablerte Brookdales rykte som produsent av elegante viner med distinkt karakter.

Mason Road Chenin Blanc 2022. Sør-Afrika, Coastal Region, Paarl. Pris kr. 199,90 Poeng: 85/100 Importør: LaMarc Wines AS

Drua er Chenin Blanc. Lys gyllen farge med et lite grønt skjær. Duft av gule sommerepler med hint av blomster og urter. Smaken er fruktig og frisk. Lever opp til duften med gule epler. Godt balansert syre og sødme. En fin ettersmak. Passer sammen med lyst kjøtt eller bare som kos. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.