Øl og fotball er noe som passer sammen som hånd i hanske. I alle fall i Tyskland. Og det på tross av at det er i følge Det tyske fotballforbundet forbudt og selge alkohol på arenaen.

Men, som i tyske grammatikk, det finnes ingen regler uten unntak. Så øl kan selges om forbundet, klubben og politiet er enige om at det går bra. Og det er gjør det på alle stadion i Tyskland. Kanskje ikke så rart, da bryggeriene er de største sponsorene. Hele 380 millioner euro klinger det i kassa til tyske fotballklubber.

Foto 123rf
Foto 123rf

 

Så, om du skal se fotball i Tyskland, er det viktig å velge riktig øl… klubb. Og husk at øl på stadion er dyrt. Fra 3,50 euro hos Kaiserslautern til over 8 euro hos flere av de andre klubbene.

 1. I FC Bayern München drikker man selvfølgelig hveteøl fra Paulaner Brauerei på Allianz Arena. Nemlig Paulaner Hell, Weißbier.
 2. På Borussia Park, holder Borussia Mönchengladbach med Bitburger. Ikke verdens beste øl etter min ringe mening.
 3. Og som om det ikke er nok med Bitburger hos Gladbach, så fråtser man i det samme ølet hos Bayer 04 Leverkusen på BayArena.
 4. Hos FSV Mainz holder de seg med kvalitet. Nemlig Kirne fra Kirner Privatbrauerei. Kan også nytes uten fotball.
 5. TSG 1899 Hoffenheim på Rhein-Neckar-Arena burde kanskje fusjonere med de andre Bitburger lagene.
 6. Nei, da er det noen andre takter på AWD Arena og hos Hannover 96. Der er det Hasseröder Brauerei og Hasseröder Pils som tappes fra tappetårnene. En god opplevelse.
 7. Eintracht Frankfurt er en del av den tyske finanshovestaden. Og på Commerzbank Arena holder Krombacher Brauerei til. Og selvfølgelig er det ikke nok med en type øl hos de rike onklene. Nei, her er det Krombacher Pils, Radler, Weizen og Sekt som det skal velges blant.
 8. Hos FC Augsburg på Impuls Arena, drikker man lokalt. Nemlig Brauerei S.Riegele og Riegele. Et temmelig godt øl som man gjerne drikker en halvliter av i hver omgang.
 9. VfL Wolfsburg spiller selvfølgelig på Volkswagen Arena og de bruker selvfølgelig Krombacher Brauerei og Krombacher Pils. Øl på det jevne… og det er jo laget også.
 10. Hos FC Schalke på Veltins-Arena går alt i Veltins. Også ølet som naturlig nok fra Brauerei C.& A. VELTINS GmbH & Co. KG med Veltins pils.
 11. Nykommeren SC Paderborn 07 har jeg litt sansen for. På Energieteam Arena er det både Warsteiner Brauerei og Paderborner Gold og ølet er da naturlig nok både Warsteiner Pils og Paderborner Gold. Det sistnevnte er faktisk et øl man kan nyte en helt kveld..
 12. 11531_0_Gaffel_Koelsch_-_Glas_0_2l_SplashPå Signal iduna Park er det Borussia Dortmund som styrer kranene. Og det med glimrende hand og øl fra Brauerei Brinkhoff og Brinkhoff No.1
 13. FC Köln, skandaleklubben. Der drikkes det kölsch fra Privatbrauerei Gaffel. Lurer på om Solbakken nådde å smake det før han vendte i porten.
 14. Hertha Berlin er fortsatt sterkt preget av Ketil Rekdal. Om det ikke er pærebrus, så er det bare Carlsberg på stadion. Kanskje ikke så rart, da fansen ikke har det beste rykte.
 15. VfB Stuttgart holder naturligvis til på Mercedes-Benz Arena. Og ølet kommer fra Krombacher Brauerei og er Krombacher Pils samt Radler. Så mye mer er det ikke å si om det.
 16. Om du vil se SC Freiburg og drikke øl fra Badische Staatsbrauerei Rothaus AG, så er det badenova-Stadion som gjelder. Og ølet er langt bedre enn laget. Selv om laget nok hadde toppet tippeligaen.
 17. Hva som skjer på Weser-Stadion og med SV Werder Bremen der de roter nederst på tabellen, er ikke godt å si. Ølet kan de ikke klage på. Det kommer fra Haake-Beck og er Haake-Beck pils og Haake-Beck 12.
 18. Hamburger SV har slitt lenge nå. Ølet kommer selvfølgelig fra Holsten-Brauerei AG og er Holsten. Nå skal det sies at ølet og laget ikke lenger er det det en gang var. Men, det er trist på Imtech Arena fortiden.

Og for å sitere en herremann i min tyske favorittklubb, St. Pauli, så er fotball uten øl som tennis. Og hvem gidder vel å se det. Nå skal det også sies at det selges alkholfritt alternativ på alle stadionene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.