Fish and Chips. Finnes det noe mer engelsk enn det?

Fish and chips er kanskje ikke det sunneste som finnes, men, livet er altfor kort til ikke å være usunn i blant. Og etter min mening, en viktig ingrediens til engelske fotballkamper. En enkel oppskrift på fish and chips finner du her.

Til fire personer, behøver du følgende :

  • 480 g hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1,8 dl lagerøl
  • 1,8 dl kaldt vann
  • olivenolje til fritering
  • 1 kg poteter. (Helst den melete typen)
  • 700 g torskefilet

Det er nå du skal sette på en cd med supporter sanger, åpne en øl og sette i gang.

Finn frem en stor bolle, ha mel, bakepulver og salt opp i, og bland det godt sammen. Nå til vitenskapen, lag en grop i midten av melblandingen og litt etter litt heller du i ølet og vannet. Pisk det godt til du har en fin og jevn røre. Legg over et håndkle og la det trekke i tjue minutter. I mellomtiden kan du jo drikke opp resten av ølet og høre på Joe Cocker, Mad dog and Englishmen. maddogs

Når de tjue minuttene er vel overstått, ølet lykkelige fortært, så er det på tide og ta frem en dyp kjele og fyll den opp ca en tredjedel med olivenolje. Jo, det går bra med annen olje også, men jeg foretrekker olivenolje. Varm den opp til ca 160 grader. For å være sikker på at det er ca 160 grader, så ha i en liten brødbit. I løpet av rundt regnet 30 sekunder, så er den brunet.

Mens oljen blir varm, så del poteten i rimelig store båter. Vil du fritere med skall på så, vask de godt og tørk de nøye. Vann og olje er en dårlig kombinasjon. Husk det, om olje mot formodning skulle ta fyr. Slukk aldri med vann men ha et lokk over til varmen er kvalt.

Uansett, del potetene i litt større båter. Friter de til de er mjuke. De er fortsatt ikke ferdige, så bekymre deg ikke om fargen.  Nå det er gjort og du har lagt potetene på litt kjøkkenpapir så de får dryppe av, setter du opp varmen til 180 grader. Samme trikset som forrige gang, brødbiten i oljen, men denne gangen skal det bare ta femten sekunder.

Del fisken i åtte passe stykker. Tørk dem godt og dypp dem den ned i røra, rist dem og ha den første ned i oljen og fritter i tre-fire minutter. Det kommer litt an på hvor tykk røra er. Det viktigste er at fisken blir gyllen og sprø. Legg de på kjøkkenpapir og la de dryppe av.

43745fc2160562c3c314b12c5fe22689Få opp varmen på oljen igjen til 180 grader. Ha i potetene i ca ett minutt eller til de er sprø og gyllene. La de dryppe av på kjøkkenpapiret. Så er det klart for servering og, det går helt greit å ha det på en tallerken og ikke i avispapir.

Drikke er øl. Lagerøl eller favoritt ølet ditt. Jeg vil nok ha en 1877 eller Bølja Blond.

Og må favorittlaget ditt vinne.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.