Fire vin, tre land.

0

Denne gangen er vinene fra flere land. For å være helt ærlig, det finnes ikke noen rød tråd i denne smakningen. Ikke en gang alle vinene er røde. Dette er bare viner som jeg har smakt den siste måneden.

Vi begynner i Italia. Helt bestemt i Monferrato. La Spinetta Pin 2009 er en ny opplevelse for meg. Og sletts ikke noen ubehagelig sådan. Selv om prisen er på Kr. 399,90 så er den tett på verdt vært øre. Fargen er flott, mørke rød, duften er som solvarme jordbær og noe krydder. Smaken er litt intens, plommer, frukt og urter. En fin syre som er godt balanser. En lang, god ettersmak.

Så står Spania for tur. Vi begynner i den helt billige enden. Raimat Abadia 2010 kommer fra Catalonia, Costers del Segre og koster Kr. 124,90. Bare som et kuriosa, kan jeg nevne at den sammen vinen koster 99 kroner for to stykker på Bilka i Danmark. Fargen er vel hva jeg må kalle middels dypt rød. Duften er ganske fin av bringebær og andre røde bær. Smaken er helt grei med hint av røde bær og noe urter. Kanskje litt anonym i smaken? Men, hva kan man kreve til den prisen?

Finca Antigua Tempranillo 2008 er fra La Mancha. Den hører også prismessig hjemme i den billige enden med sine 135 kroner. Jeg vil nok hevde at den er bedre enn sin kollega fra Catalonia. En nydelig rød farge, en god krydret duft. En duft som lever opp til duften med sin smak av krydder og røde bær. Den oppleves passelig fyldig og har en grei ettersmak.

Gustave Lorentz Gustave Lorentz holder til i Alsace, Frankrike. Vinen Gustave Lorentz Riesling Réserve 2012 er en flott opplevelse. En hvitvin som er både tørr, fruktig og frisk. Noe som duften også forteller med sin sitrus. Den har en nydelig gylden farge. Smaken er en sommerdag på landet med epler, sitrus og noe udefinerbart som smaker veldig behagelig. Denne vinen kan gjerne lagres fire, fem år til og jeg tror den vil bli ennå bedre. Sa jeg at den kostet 145 kroner?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.