Lykken er å smake vin fra Weingut Schätzel. Gården ligger ved Rhinen i landsbyen Nierstein i Rheinhessen.

Gården ble grunnlagt av Jakob Schlamp 1850. Men i dag er det familien Schätzel som eier og drifter gården. Siden 2007 er det Kai Schätzel som driver. Noe av det første han gjorde var å legge om hele produksjonen til biodynamiske metoder. Neste var å implementere de sammen metodene som hans oldefar brukte når han produserte vin for hundre år siden.  Og resultatet ble fantastisk med vin som holder relativt lavt alkoholinnhold, elegante og kan minne om det beste fra Mosel. Bare at disse vinene kommer Rheinhessen.

Schätzel Niersteiner Riesling 2018 Tyskland, Rheinhessen Pris kr.289,60 Poeng 92/100

Laget på riesling. Fin gulgrønn farge. Utrolig lekker duft av blomster og sitrus. Smaken har en elegant munnfølelse, frisk og fruktig. Perfekt syre. Samme smak som i duften. Lang, meget god ettersmak. Passer til fet fisk, vegetarretter samt timer med kos. Verdt pengene.

Schätzel Riesling Kabinett 2018 Tyskland, Rheinhessen. Pris kr 175,- Poeng 88/100

Selvfølgelig laget på riesling. Gulgrønn farge. Meget bra duft av epler, sitrus og bittelitt blomst. Frisk, fruktig med en lekker sødme. Meget bra balansert. Samme epler som i duften. Lang, meget god ettersmak. Her er det bare å si, fram med osten. Meget bra kjøp.

Schätzel Naturweiss  2018 Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 175,10 Poeng 88/100

Druene er Silvaner 33%, Riesling 34%, Weissburgunder 33%. Fin disete lysegul farge. Lekker duft av sitrus og blomstereng. Frisk og fruktig smak med en elegant fylde. Godt balansert. Lang og god ettersmak med bittelitt bitterhet. En vin som kan brukes til fiskeretter men aller best til kos og ettertanke. Løp og kjøp.

Schätzel Riesling 2018 Tyskland, Rheinhessen. Pris kr 175,- Poeng 88/100

Riesling er drua. Lysgul med et grønt skjær på farge. Meget god duft med både sitrus og grønne epler. Bitte lite hint av blomster. Frisk, fruktig på smak med en god fruktig syre. Samme epler og sitrus som i duften. God fruktig ettersmak. En vin man koser seg glugg ihjel av nyte. Løp og kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.