Jeg elsker bobler. Og da tenker jeg ikke på musserende vin fra Champagne.

De siste årene har kvaliteten på masser av bobler blitt bedre og bedre. Jeg tenker da på vin som Pet Nat, perlende vin, tysk sekt og Prosecco. Det som er gøy, er at mange av vinene har blitt kvalitetsmessig så mye bedre de siste årene at man får mer for pengene enn billige champagner.

Folias de Baco Uivo Pt Nat Branco 2019. Portugal, Duoro. Pris kr. 209.90 Poeng 90/100

Druene er Bical 15%, Moscatel Branco 15%, Rabigato 25%, Alvarinho 20%, Arinto 25%. Lysegul med et grønt skjær. Flott hvitt skum. Virkelig bra duft av sitrus, epler og urter. Smaken er frisk, fruktig med samme epler som i duften. God munnfølelse. Perfekt balansert. God ettersmak med bra frukt. Det er ikke så mange perlende vin eller Pet Nat på polet fra Portugal. Men en som er virkelig verdt å drikke og nyte, er denne.

Cuvage Metodo Classico Nebbiolo Rosé Brut. Italia, Piemonte. Pris kr. 259,90 Poeng 87/100

Drua er Nebbiolo. Lys rosa farge. Flotte bobler. Bra duft av røde bær, stikkelsbær og litt kjeks. En god fruktig smak med bra syre. Lever opp til duften med sine røde bær. Lang, fruktig ettersmak. Italienske bobler å bli glad av. Jeg forstår hvorfor de fikk pris på The WineHunter del Merano Wine Festival

Serol Turbullent. Frankrike, Loire. Pris kr. 199,90 Poeng 87/100

Drua er Gamay. Lekker, litt disete lyserød farge. Bra bobler. Duft av sitrus, bringebær og noe blomster. Rund, frisk smak. Samme bringebær og frukt som i duften. Godt balansert med fin syre. Lekker ettersmak. En vin til kos. Meget bra kjøp.

Paltrinieri Piria Lambrusco di Sorbara 2019. Italia, Emilia-Romagna, Lambrusco di Sorbara. Pris kr. 165,- Poeng 84/100

Drua er Lambrusco. Fin rød farge. Bra skum. Dufter av jordbær og bringebær. Frisk og fruktig med smak av jordbær. Bra syre. Fin, fruktig ettersmak. Jeg må innrømme, den her er virkelig kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.