Giacomo Fenocchio ble grunnlagt i 1864 i Bussia Sottana i Piemonte. Og i dag er det femte generasjonen som drifter den 14 hektar store vingården.

I begynnelsen dyrket de Nebbiolo, Barbera og Dolcetto og det meste av  vinen ble solgt lokalt. Men i 1964 overtok den meget ambisiøse Giacomo Fenocchio. Hans hårete mål var å lage den aller beste vinen i Barolo. I sin streben etter det beste, kjøpte han de beste markene i Cannubi og nærliggende Castellero. Men fokuset hans  var alltid på Bussia. Det han kalte hjertet av Barolo.

I april 1989 gikk Giacomo bort, og sønnen Claudio måtte, på tross av sin unge alder, overta. På mange måter var det en utfordrerne tid for produsenter som laget vin på den tradisjonelle måten med økologisk jordbruk, med lang gjæring på drueskallene og lagring  bare i store slaviske eikefat. Det hadde jo tross alt vært enklere å henge seg på « den nye» måten som ga stor kommersiell suksess for produsentene. Men Claudios måte betalte seg. Til slutt. For i dag så betraktes han som en av de aller beste produsentene i Barolo.

I mange år, så laget brødrene Claudio og Alberto Fenocchio  vin sammen. Men for alle oss som har sett Falcon Crest, så vet man jo at noe kan gå feil i mang en vinfamilie. De deler fortsatt produksjonslokaler, men har nå valgt å selge vinene under to ulike navn. Claudio har tatt navnet til faren, Giacomo på sine etiketter. Alberto har Azienda Agricola Fenocchio på sine flasker. En annen forskjell er at Alberto kjøper en del av druene sine. Denne vinen er fra Alberto.

Fenocchio Barolo Bussia Sottana Riserva 2013. Italia, Piemonte, Barolo. Pris kr. 349,90 Poeng 92/100

Drua er Nebbiolo. Mørkerød med et fint brunt skjær på fargen. Meget bra duft av røde bær med bra hint av lakris og fat. Rund og god på smak med en glimrende fylde. Lekker fruktighet. Bra balansert syre og sødme. Bra med tannin. En lang og god ettersmak. En vin som passer flott til viltgryte med kantareller. Årets beste fra Barolo?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.