I disse utrolig vonde tider for Libanon, føles det virkelig bra å kunne fortelle om en gladsak.

Grunnlaget for denne gladsaken ble lagt av franskmannen François-Eugène Brun i 1868 da han satte de første vinstokkene i Chtaura og startet Domaine des Tourelles

I år 2000 kjøpte Nayla Kanaan Issa-el-Khoury og Elie F. Issa eiendommen. Og i dag er det deres barna , Faouzi Issa som er kjellermester samt Christaine Issa og Emile Issa-el Khoury.

Faouzi Issa utdannet seg til kjellermester ved universitetene i Bordeaux og Montpellier. Han fikk sin praksis hos René Rostaing i Cote Rôtie og på Chateau Margaux før han flyttet tilbake til familiens vingård på Domaine des Tourelles

At de driver biodynamisk, er ikke noen nyhet. Det har de gjort siden dag ett. Og de lykkes virkelig bra med en rekke spennende viner.

Dom. des Tourelles 2016. Libanon, Bekaadalen. Pris kr. 199,90 Poeng 88/100

Druene er Cabernet Sauvignon 40%, Syrah 40%, Carignan 15%, Cinsault 5%. Flott rødbrun farge. Duft av mørke bær med hint av fat og krydder. Smaken er riktig rund og fruktig.  Herlig smak. Tett på det perfekte med syre og sødme. Bra tannin. En lange og meget god ettersmak. Brukes denne sammen med høstens lammegryte er det garantert en suksess. En riktig wow vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.