Fem røde på boks.

0

Godt Drikke har testet noen rødvin på bag in box. Selv om det er noen som er virkelig utmerket, så er det andre som ikke er like overbevisende.

Vi begynner med en fra Spania.

6MN Vino Tinto

En herlig dyprød farge, nydelig duft av mørkfrukt. Smaken er rund og bløt, men frisk med bra balansert syre. Nydelige bær i smaken og en riktig bra ettersmak. Dette er vinen til rødt kjøtt og ikke minst til den gode diskusjon rundt et bord med mange venner. Virkelig godt kjøp.

6Flavours Langhe Rosso

Denne Italieneren var et morsomt bekjentskap. Fin rødfarge som kler glasset. En bra duft av mørkerøde bær typ kirsebær. Smaken starter med en god fylde, fruktig og en glimrende syre som balanserer fylden utmerket. Fin ettersmak. Denne går glimrende sammen med pizzaen. I forhold til pris, så er det et virkelig bra kjøp.

5Two Reds

På tross av navnet, er dette en chilener. En blårød farge, en god duft av modne bær og urter. Smaken har en fin sødme som balanseres av en god syre. Nydelig smak av modne bær og en fin friskhet. En helt grei ettersmak. Denne vinen passer sammen med lyst kjøtt. Et ok kjøp.

4Chapelle du Bois 2011

En franskmann fra Languedoc-Roussillon med en kledelig mørke rød farge. Duften har urter og røde bær som slettes ikke er dårlig. Smaken lever på mange måter opp til duften med bær, urter og frukt. Syre og sødme balanserer virkelig bra. En god ettersmak. Vinen går bra sammen med lyst kjøtt som kylling og svin. En helt grei hverdagsvin.

2Lagunilla 1885

I motsatt ende av karakterskalaen enn MN Vino Tinto, er en spanjol til. Lagunilla 1855. Selv om den har en fin dyprød farge og god duft fylt av flis og modne bær, så hjelper ikke det når smaken ikke lever opp til resten. Smaken mangler fullstendig friskhet, er knas tørr og oppleves som en sur gubbe. Men, den har en fin bløthet. Det skal den ha. Hva denne vinen kan brukes til? Ingen ting, for jeg vil ikke bruke den i det hele tatt. Men, om man først har kjøpt den, så bruk den til rødt kjøtt.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.