Juleøllansering på Mack.

I lørdags var det for første gangen på fire år, duket for den tradisjonelle juleøllanseringen på Mack Bryggeri.

Grunnen til fire års pause for denne lange tradisjonen, var Macks byggeprosjekter både i Nordkjosbotten med det nye bryggeriet samt nye kontorlokaler i Tromsø. Men i år, var de tilbake for fullt med 250 gjester fra uteliv- og daligvarebransjen i Ølhallen og Håkonsbar. Og hvilken braksuksess. Med de tradisjonelle juleølene fra Mack, pritzels fra Bakehuset og spekemat fra Ingebrigtsen. Et glimrende lokalt samarbeide.

Tradisjoner

IMG_2216 Tradisjon er Mack gode til å holde på. Eneste forandringen  i år, er  juleølet til butikkene, der det er tilsatt litt mer humle for å få mer bitterhet i ølet. Mens klasse F ølet var like forfriskende og spennende som det har vært siden 1930 tallet.

Men, det skulle ikke være Mack og bryggerimester Rune Andresen om de ikke kom med en aldri så liten overraskelse. Og det er juleølet ”Nissefant” fra mikrobryggeriet LMB. En kruttpakke på hele ni prosent alkohol. Et øl som vekker julefølelsen helt inn i ryggmargen. Kanskje ikke så rart, når det er brygget med 7 typer malt fra hele spekteret. Humle fra England og USA (East Kent Golding, Galena og Mt. Hood). I tillegg er det krydret med stjerneanis, grønn kardemomme, nellik og kanelbark. En fantastisk opplevelse som får seks på terningen. Det eneste problemet med ølet, er at det kun selges på tapp. På den annen side, så er det en god grunn til å stikke innom Ølhallen en lørdag ettermiddag etter julehandel og nyte et enkelt glass. Flere IMG_0669anbefales ikke, det er sterkt som sagt.

Smaken.

Hvordan resten av juleølene smakte? Det kommer Godt Drikke tilbake til den 7 november etter vår store blindtest av alle norske juleøl.

Så er det bare å si som Roger Karlsen fra Mack så lykkelige sa i sin så foredømmlige korte tale, ”Skål Nord Norge” Selv om Macks juleøl i år kommer i alle butikker og vinmonopol i Norge.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.