Faustino, verdens beste vin.

0
Hvert år kommer det anerkjente vinmagasinet Decanter med sine lister over verdens 100 beste viner.

UnknownI år var det en god, gammel traver som vant klassen for Rioja, Spania. Nemlig Faustino I Gran Reserva 2001 som nå blir lansert i Norge.

Faustino I Gran Reserva 2001 gikk til topps i Decanter’s store Rioja-smaking av viner i prisklassen 8-20 pund i september. Nå er den i tillegg plukket ut som årets vin, blant hele 3200 viner som har vært smakt og omtalt av Decanters ekspertpanel gjennom året. Den komplette listen over årets 50 beste viner publiseres i januarnummeret 2014 av Decanter.

I Norge vil den bli solgt for ca 200 kroner.

En overraskelse .

I den internasjonale klassen for Pinot Noir, kom det en aldri så liten overraskelse. Helt til topps gikk den tyske vinen Dagernova Weinmanufaktur, Heimersheimer Kapellenberg Spätburgunder, Ahr 2011.

Vinen fra Dagernova selges dessverre ikke i Norge, men jeg har hatt gleden av å smake tidligere årganger av vinen og jeg må si meg enig i at smakspanelet til Decanter har gjort et veldig godt valg.

At Tyskland og tyskerne kommer med den ene overraskelsen etter den andre når det handler om vin, skulle vel egentlig ikke være noen overraskelse lenger. Det som er forunderlig, er at vi ikke har fått opp øynene i større grad for hva som lages av vin i Tyskland.

Kilder: Adressa, Decanter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.