EXPRESS ESPRESSO TIA MARIA TIRAMISU.

1
Av og til så blir man så hysterisk sugen på noe søtt. Og da må det gå fort.
tiramisu
Foto: 123rf

Har man flaks og har en flaske Tia Maria kaffelikør stående hjemme, så løses problemet på ti, tjue minutter og man kan smelle sammen en tiramisu. Ikke den klassiske, men en espresso med kaffelikør. Her er oppskriften på en som er beregnet på to til fire personer. Beroende på helt hvor søt sugen du er.

Ingredienser:
  • 8 ladyfinger, delt i tre deler
  • 2 dl sterkeespresso kaffe, Husk nå å kjøle den av før den brukes
  • 1,5 dl Tia Maria Kaffelikør
  • 2,5 dl kremfløte. Stivpisket
  • 250g mascarpone
  • 3 ss melis
Framgangsmåte

Bland espressokaffen og Tia Maria i en og still det til side. Bland  kremen , mascarponen og melisen, visp i 2-3 minutter til det blir lett og luftig. Nå er det på tide å ta frem det kunstneriske genet i deg. Du behøver to til fire dessertglass eller skåler. Legg de små ladyfingrene i espressoblandingen og la de trekke i 40-50 sekunder til de får en konsistens av sukkerbrød. Så legger du tre, fire stykker i bunnen av hvert glass. Nå fyller du opp med kremmassen. Veksle mellom krem og fingre helt til toppen. Dryss kakao over. Nå er det bare å stille desserten i kjøleskapet. Minst tjue minutter, helst i to, tre timer. Men, hvem orker vel å la det stå så lenge?

Litt om Tia Maria fra Jamaica:

tia-espresso-challengeLegenden om Tia Maria dateres tilbake til midten av det 17. århundre, da en vakker ung spansk aristokrat flyktet fra uroen og kolonikrig til øya Jamaica. Hennes hushjelp reddet en familieskatt, en liten smykkeboks med sorte perleøredobber og et gammelt manuskript med oppskriften på en mystisk likør. Oppskriften ble oppkalt etter den modige kvinnen Tia Maria. Den ble deretter gjenoppdaget i 1950 av Dr. Kenneth Leigh Evans, som begynte å produsere og markedsføre likøren. .

1 kommentar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.