Foto Coisbo Beer.

Det var en gang en politimann på Fyn i Danmark som var kriminelt lei av dårlig øl. Og hva gjør man om man kommer fra H.C Andersen og HC Ørsteds hjemstavn?

Jo, man skaper sitt eget eventyr. Og det var akkurat det politimannen Anders Coisbo gjorde. I 2007 begynte han å brygge sitt eget øl hjemme i garasjen på Morud på Fyn. Men relativt hurtig måtte han flytte anders_årets-publikumspris_2013produksjonen sin til større anlegg og leier seg inn hos Vissenbjerg Brygghus. Han er brygger om dagen og politimann om natten. Først i 2014 og over 40 internasjonale priser og en åtteårig diplom utdannelse som brygger bak seg, slutter han som politimann og lever av sin ølbrygging på heltid. Og filosofien bak suksessen er rimelig enkel. Fra å ikke ha tjent fem flate øre på sine brygg, som kom Brygger Coisbo frem til en oppskrift som fungerer. «Det er vigtigt ikke at være for snæversynet og nørdet med sit produkt. Og så har jeg tænkt en forretningsplan ind i sammenhængen helt fra begyndelsen.»

Også i Norge har Coisbo en stor fanskare. Først og fremst for sin høye kvalitet på ølet sitt.

Anders Coisbo er begeistret for New York. Noe han hans øl også bærer preg av. Ikke smaksmessig, men navnemessig. Se bare her:

Coisbo Astoria Black. Terningkast 6http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/ol-overgjeret/danmark/coisbo-astoria-black/sku-3721502

3594202-1En stout med en klassisk brunsvart farge. Nydelige dufter av kaffe og malt med noe hint av sjokolade. Smaken er rund, fyldig med en riktig god munnfølelse. Og akkurat som i duften, finner man en elegant porsjon av malt, kaffe og sjokolade. Passer glimrende sammen med mørk sjokolade og sjokolade desserter. Meget godt kjøp.

Coisbo Urban Haze  Terningkast 6.

Dette ølet har vunnet en rekke priser. Blant annet Bronzemedalje ved Dublin Craft Beer Cup 2014 og Bronzemedalje ved Commonwelth Craft Beer Cup 2014. Egentlig helt fortjent synes nå jeg.

Ølet har en fin gyllen kobberfarge og et fint skum som kanskje faller litt raskt. Det er en lekker duft av humle og hylleblomst. Det siste kanskje for at bryggeren har tilsatt hylleblomst. En duft som går igjen i smaken sammen med et hint av karamell. Ølet har en riktig bra fylde, fin bitterhet og en riktig bra ettersmak. Et øl som passer bra sammen med lyst kjøtt, men aller best som kos. Meget bra kjøp

Coisbo Harlem Break Brown Ale Terningkast 6

2857102-1Et Brown Ale som ligger tett på den klassiske engelsk Brown Ale stilen. Ølet har en fin gyllenbrun farge. Fint skum. Riktig god duft av malt, korn og hint av karamell. Smaken lever flott opp til duften med en fint balansert bitterhet. Lang og god ettersmak. Meget godt kjøp.

Coisbo Queens Desire Terningkast 4.

Et hveteøl som var litt skuffende. Kanskje for at jeg ikke er så begeistret for de helt bleke hveteølene. Egentlig hadde jeg forventet mer av Fyns gyllene hvetemarker. Ølet har en disete lys oransje farge. Duft av banan, sitrus og frukt. Smaken preges av sitrus og frukt. Personlig savner jeg hvetemalten og noe mer bitterhet. Men det skal sies, varme sommerdager og dette ølet passer som hånd i hanske. Med andre ord, en tørsteslukker.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.