Sjeldent gode rødviner.

.Château Musar er et under i seg selv. Ikke bare kommer de med den ene fantastiske vinen etter den andre, men de klarer å produsere det i et land som har vært herjet av krig og konflikter i flere årtier.

Kirken trodde eller tror, at paradiset lå i Libanon. Og vinene til Château Musar er kanskje de siste rester av dette paradiset?

3791202-1Château Musar 2005. Libanon, Bekaa Dalen. 93 poeng.

Vinfirmaet Autentico har kjøpt opp et parti med halvflasker av Château Musar 2005. Og man kan vel trygt si at dette var et riktig bra kjøp. Fargen er vakkert rød med en fin mursteinsfarget kant. Duften er overveldende. Her finner du røde og mørke bær. Noe krydder og det lille udefinerbare. Smaken lever på lange veier opp til duften. Konsentrert, fyldig og en perfekt balansert syre og sødme. En lang og helt fantastisk ettersmak. Passer bra sammen med lam. Og den passer fantastisk til kos. Her er det virkelig mye kvalitet for pengene. Løp og kjøp.

Château Musar 2008. Libanon, Bekaa Dalen. 94 poeng.

Brunrød på farge. En konsentrert nydelig duft av mørke bær, litt fat og noe lær. Smaken holder det duften lover. Fyldig, mørke bær, urter, noe fat og en syre og sødme som er perfekt balansert. Tanniner som ikke er for dominerende men perfekt til både lam og storvilt. En lang og riktig nydelig ettersmak. Skal du ha en flaske eller to til vinkjelleren så holder denne lenge ennå. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.