Vingården Giacosa Fratelli begynte som et eventyr på slutten av 1800 tallet. Det var en gang fire brødre: Leone, Giovanni Battista, Costantino og Giuseppe som flyttet fra Costigliole d’Asti til Neive, i hjertet av Langhe-området, for å jobbe som husmenn.

Men skjebnen for de fire ble veldig forskjellig. Leone ble drept i en jaktulykke, Giovanni Battista begynte å studere teologi og ble sognepresten i Caramagna. Costantino meldte seg inn i  Arma dei Carabinieri. Til slutt var det bare Giuseppe igjen som beholdt drømmen om å eie en vinkjeller og vingård.

En dag i juni i 1895 hørte han at det var en vinkjeller til salgs i Borgonuovo di Neive, for den svimlende summen av tre tusen Lira. Et beløp han aldri ville ha råd til. Men samme natt hadde han en drøm, og dagen etter spilte han tallene han så i drømmen på Lotto. Og som i alle gode eventyr, smilte skjebnen til Giuseppe, og med gevinstene kjøpte han gården. Etter Giuseppes død, overtok sønnen Leone og det var under hans ledelse at vinfirma vokste og fikk et visst ry. Etter førti år med hardt arbeid, gjennom to verdenskriger, overtok Leones sønner, Valerio og Renzo virksomheten. Og det var deres fortjeneste at vinen ble solgt på flasker.
I dag er det barnebarna til Valerio, Alessandro og Mauro barnebarna til Renzo, Lorenzo og Anna som drifter de 59 hektarene mark

Giacosa Fratelli Barbaresco 2016 Italia, Piemonte, Barbaresco. Pris kr. 244,90 Poeng 90/100

Laget på Nebbiolo. Rubinrød farge.  Duft av mørke kirsebær og blomster. Fyldig og fruktig på smak. Samme bær på smaken som i duften. Bra syre. Bra tannin. God, litt tørr ettersmak. Passer bra sammen med pasta og kjøttgryter. Meget bra kjøp!

Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussie 2018 Italia, Piemonte Pris kr 169,90 Poeng 88/100

Drua er Barbera. Vakker mørkerød farge. Riktig god duft av mørke bær med hint av urter og tre. Fyldig og fruktig på smak. En smak som lever opp til duften. Bra munnfølelse. Godt balansert syre og sødme. God tannin. Lekker ettersmak. Passer til lyst kjøtt. Her er det mye vin for pengene. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.