Domaine William Fèvre og to elegante Chablis.

Domaine William Fèvre ble grunnlagt av den smått mytiske William Fèvre i 1957. Han startet med 7 hektar og frem til han pensjonerte seg i 1998, hadde vindomenet vokst til 48 hektar.

Etter at champagnehuset Henriot kjøpte vindomenet av William Fèvre, har det vokst til 78 hektar og er en av Chablis absolutt største. Og det er ikke hvilke som helst marker som er blitt lagt til eiendommen. 15.9  hektar er klassifisert Premiers Cru og 15.2 hektar som Grand Cru.

Da Henriot overtok domenet, så ansatte de den meget talentfulle Didier Séguier som direktør og ikke minst vinmaker. Og forskjellen fra tidligere ble hurtig tydelig. Der William Fèvre elsket ny eik, gikk Didier Séguier motsatt retning og bruker minimalt med ny eik og fremstiller i dag kanskje noen av Chablis mest elegante og beste viner.

William Fèvre Petit Chablis 2018. Frankrike, Burgund, Petit Chablis. Pris kr. 200,- Poeng: 88/100

Drua er Chardonnay. En gulgrønn farge. Duft av grønne epler, sitrus og en anelse blomster. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Smaken lever fint opp til duften med sine epler og sitrus. Bra balansert syre og sødme. God  ettersmak. Passer riktig bra til skalldyr. Meget bra kjøp.

William Fèvre Chablis Domaine 2018. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 249,90 Poeng: 90/100

Vinen er laget på Chardonnay. Gulgrønn farge. Godt duft av epler, sitrus og blomster. Smaken frisk, fruktig med en fin fylde. Lever opp til duften med sine blomster, sitrus og epler. Elegant ettersmak. Vil fungere fint sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.