Et svensk klosterøl.

Akkurat som i Norge, popper det opp mikrobryggerier i Sverige. Et av de som har holdt på lengst, er Gamla Slottskällans Bryggeri i Uppsala som ble startet i 1997.

Som mange andre bryggerier før dem, er de inspirert av det belgiske klosterølet når de nå slippe Slottskällans Klosteröl 2012 på det norske markedet. Om de har oppskriften fra et gammelt kloster, vet jeg ikke.  Men, ølet er godt det og det er brygget på økologiske råvarer. Ølet er overgjæret med 9% alc.

Fargen er rødbrun og ølet har et flott skum. Duften er dempet, litt søtlig med en anelse av malt. Smaken er fyldig, et godt maltpreg og en god, lang ettersmak. Kan forestille meg at det vil passe bra til kraftige gryteretter. Et øl man så absolutt skal legge i handlekurven.Unknown

Et lite sukk til slutt. Hvordan kan det være at når vinmonopolet endelig selger et øl man virkelig liker, så er det plutselig borte? Joda, det er hyggelig at de tar inn masse nytt øl som partivarer, men det kunne vært fint om man kunne få drikke mer av de ølene man faller for.

1 kommentar

  1. Det er polets moral.
    De later som de er fanebærere for det spesielle, men de kaster varer like fort
    ut som lanseringsperioden på 6-7 måneder varer.
    Der er ingen stabilitet, og spørr du om hvorfor som forklarer de det med
    «segmentsbegrepet» som ikke engang de butikkansatte forstår, kun byråkratene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.