Et øl som dufter jul.

0
Fentimans Tradisjonell Ginger Beer

gingerbeerJeg vil ikke kalle dette øl. Cider kanskje, men ikke øl. Men, hvem er vel jeg som kan hevde at noe som er blitt kalt øl siden 1905 ikke er det?  Oppskriften ble gitt som medgift da Thomas Fentiman giftet bort sin eldste datter Maria til John Hollows i 1906. Og det var visst en oppskrift på suksess. Fra å være et lite bryggeri i Hexham i Northumberland, selger de nå ølet sitt over hele Storbritannia.

Fargen er nesten helt gjennomsiktig, skummet er skinnende hvitt om man når å se det før det forsvinner igjen. Duften er sterkt preget av ingefær, og det er en lukt jeg virkelig liker. Smaken har ikke noe å gjøre med min barndoms ingefærøl fra Frydenlund. Dette er noe helt annet. Det smaker ingefær. Nesten som ingefæren man får på en bra sushibar. Men det er bare begynnelsen. Etter en par nipp av drikken, så kjenner man krydderiet. Man opplever det nesten som en appetittvekker.

Jeg må innrømme, dette er ikke et øl for meg. Men, det er ikke ølet sin skyld, det er virkelig vellaget. Men, jeg Ingerfærølsavner bitterheten, malt og skummet. Men jeg kan virkelig forestille meg at mange vil elske det. En ting kan jeg slå fast. Det er ikke et juleøl. Selv om duften kan fylle et helt rom med juledufter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.