Skotsk løp og kjøp øl.

0

I begynnelsen av hver måned, kommer Kjeller 5 i Tromsø med nye sorter øl. Denne gangen kom de med hele ti nye sorter, samt en rekke brus som ikke er så kjent på markedet.

Trade windsTrade Winds er et svar til konspirasjonsteoretikerne som tror at alt øl blir utvannet om det selges i butikk . Og til de ølnerdene som ikke vet at det bare finnes to typer øl- de man liker og de man ikke liker. De ølnerdene som tror mer alkohol, dess bedre øl.

Trade Winds kommer fra det lille skotske handverkbryggeriet Cairngorm Brewery Company fra landsbyen Aviemore i Cairngorms nasjonalpark i det skotske høylandet. Et bryggeri som ble startet i 2001. Ølet er blitt kåret tre ganger til Highlands & Western Isles Beer of the Year. Senest i 2012. Og ikke nok med det, tre ganger har det mottatt prisen som Champion Beer of Britain i Speciality Class. Med andre ord, det er litt av en stamtavle dette ølet har klart å skaffe seg på en veldig kort tid. Derfor var det med spenning jeg smakte dette ølet.

Og opplevelsen starter allerede da jeg skjenker ølet i glasset. En flott, litt søt humleduft, sitrus og en anelse blomstereng og noe fruktig. En lyst gyllen pilsfarge, et greit, hvitt skum. Også smaken. En god munnfølelse. Så skuffelsen. Først en snerpet smak, nesten en spinkel kropp. Også… så lever den opp til duften. Fruktighet, maltsmak og en nydelig bitterhet helt bakerst på tungen. Det er da jeg forstår hvorfor den vant alle prisene sine. En virkelig løp og kjøp øl. Jo, forresten. Den holder 4,3 prosent alc.

Flere anmeldelser i løpet av måneden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.