Eddie er på flaska: Trooper inntar norske ølhyller

Ølelsker og Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson har endelig fått lov til å lage sitt helt egne brygg – til stor glede for både ham selv og Maiden‐fans i Norge så vel som i resten av verden.

Bruce Dickinson, som fronter det britiske heavy metal­‐bandet Iron Maiden, er en ekte ale ‐ entusiast, og har alltid drømt om å få muligheten til å lage sitt helt egne autentiske britiske øl. Han har sammen med resten av bandet derfor familiebryggeriet Robinsons, og resultatet er ølen Iron Maiden Trooper.

‐ Jeg har alltid vært en stor tilhenger av tradisjonell engelsk ale, så da vi ble spurt om vi var interesserte i å lage vårt eget øl trodde jeg at jeg hadde sovnet inn og kommet til himmelen. Men jeg må innrømme at jeg var veldig nervøs da jeg skulle begynne å jobbe med Robinsons – det føltes som om jeg var på audition igjen for første gang på 30 år, sier Bruce Dickinson.

Tidenes raskest selgende britiske ale i Sverige

Iron Maiden Trooper ble lansert i mai, og har siden den gang solgt i godt over to millioner eksemplarer på verdensbasis. Ølen gjør like stor suksess i våre naboland, hvor den har blitt den raskest selgende britiske ale i Systembolagets historie, og den nest mest solgte totalt i Sverige.

På etiketten finner vi bandets maskot Eddie. Den ikoniske figuren har prydet samtlige Iron Maiden‐albumomslag, ­t­‐ skjorter og plakater opp gjennom årene og har vært fast inventar på alle konserter i over 30 år, så hva er vel mer passende enn at Eddie også fronter Trooper?

The Trooper er for øvrig en av Iron Maidens mest populære låter, og når den fremføres på konserter veiver Bruce Dickinson alltid med et stort britisk flagg iført en rød militæruniform som skal være lik dem som ble brukt under slaget ved Balaklava, som sangen handler om.

‐ Et strålende samarbeid

TrooperRobinsons har produsert prisvinnende øl i 175 år, og er kanskje aller mest kjent for sin sterke ale Old Tom, som har blitt kåret til verdens beste øl av det internasjonale magasinet Beers of the World.

‐ Dette er intet mindre enn et strålende samarbeid. Robinsons er et av Storbritannias mest kjente og respekterte familieeide bryggerier, og Iron Maiden er et av verdens mest innflytelsesrike rockeband. I tillegg setter Bruce Dickinson og resten av gutta i Iron Maiden oppriktig pris på en halvliter med god ale – og det samme gjør mange av tilhengerne deres.

Musikk og øl taler til sansene våre på hver sin måte, og i kombinasjon kan god musikk og velsmakende drikke gi store opplevelser man sent glemmer, sier Tølløv Foss Heggem i den norske importøren Excellars.

En førsteklasses britisk ale

Rockelegendene i Iron Maiden ønsket seg en ale med nok fylde og kraft, men uten for høy alkoholprosent. Trooper har derfor blitt en førsteklasses britisk ale med mye smak og egenkarakter, og Bruce Dickinson har vært svært delaktig i utviklingen av ølens aromaer. Trooper er laget med humletypene Golding, Bobec og Cascade Hops, noe som gjør den til en fyldig og kompleks mørk gyllen ale med aromaer av sitrushumle og malt, samt et lite hint av sitron.

Iron Maiden Trooper har en utsalgspris på 54,90 kroner for en halvlitersflaske, og er tilgjengelig gjennom dagligvarebutikker, samt på barer, puber og cafeer over hele landet.

Visste du at…

IRON MAIDEN ft Lauderdale 2010• The Trooper er inspirert av poeten Lord Tennysons dikt The Charge of the Light Brigade og er skrevet av Iron Maiden-­‐bassist Steve Harris, og låten ble i 1983 utgitt som bandets niende singel

• Slaget ved Balaklava, som The Trooper handler om, var et slag i Krimkrigen i 1854 hvor 600 modige britiske soldater gikk til angrep på et samlet russisk artilleri – et nobelt, men dumdristig fremstøt som skyldtes en misforstått ordre, og som dessverre resulterte i store tap av menneskeliv

• Bruce Dickinson er en mann med mange jern i ilden – i tillegg til å være vokalist i et av verdens største heavy metal-­‐band er han også forfatter, radiovert og pilot, og han har tidligere vært profesjonell fekter.

Produktspesifikasjoner:

Humler: Golding, Bobec og Cascade Ingredienser: Malt og hvete Område: Manchester, Storbritannia Bryggeri: Robinsons Brewery Alkoholinnhold: 4,7 %

Kilde: Pressemelding.

5 KOMMENTARER

  1. Hvilke butikker i landet er det som har fått den inn?dobbel pris enn i sverige…..
    Kommer den med orginal etiketten?

    • Etter hva jeg forstår, så er den i noen supermarkeder. Blant annet en del Meny butikker. Men, jeg er tror nok at den butikken som er nærmest deg kan bestille den fra Excellars. Og ja, det skal være orginaletikketen da ølet importeres.

  2. Kjøpte ølen på meny lade nå..det er jo feil etikett da …det er den etikketen de bruker i sverige..den orginsle etiketten er av hele bildet.
    Men samma det..øllen e konge læll

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.