Et aldri så lite skjevt blikk på Premier League.

Hvordan vil det gå i Premier League? Hvilket øl er det som kommer til å heve øl-pokalen høyest?

pl2Problemet i England er at det er  altfor mange lokale, spennende bryggerier som har forsvunnet. Noe som også har ført til en viss Pub død. Men, uansett, vi begynner med

 • Aston Villa. Birmingham klubben.  Bryggeriet er Fiddle and Bone. Akkurat som klubben er bryggeriets produkter sånn ca. midt på tabellen.
 • West Ham. Hva kan man egentlig si om West Ham.  Upton Park og London. Nærmeste bryggeri er Pacific Oriental og ølet som er verdt og drikke er Weiss. Et øl som faktisk fortjener mer enn å ligge i bunn av ligaen sammen med West Ham.
 • Fulham. Hva kan man egentlig si om den klubben? Ok, to nordmenn som spiller der, de holder til i London- og klubben er som det lokale bryggeriet, Haggard’s Brewery. Og det hjelper ikke at ølet heter Horney Ale.
 • Liverpool F.C. Legendarisk klubb med en utrolig historie. Men, hva hjelper det når de løper rundt med Carlsberg på og i magen. Kanskje ville de klare seg bedre om de søkte seg tilbake til Cains Brewery som til og med holder til på Merseyside. Med et øl som Dragon Heart skulle de kunne ligge i toppen av ligaen.
 • Southampton F.C., eller The Saints. Kanskje har det blitt for mye altervin på helgenene. Uansett så er det ikke noe guddommelig over spillet.  Men, det er det derimot over det lokale mikrobryggeriet Dancing Man Brewery.  Deres stout er legendarisk og det skulle kanskje klubben lære noe av og droppe altervinen.
 • Everton. Jo, jeg skal jo være saklig. Men, laget minner meg altfor mye om Shandy Bass. Det finnes et veldig bra bryggeri rett i nærheten, men… det heter Liverpool Brewery. Deres Blondie er verdt å drikke.
 • Norwich City Football Club havnet på ellevte plass sist sesong. Og det er kanskje Reepham Brewery sin skyld. De har kanskje den verste Pale Ale jeg har smakt. Øl skal smake øl og ikke smør. Men ok, Norwich fortjener kanskje ikke bedre?
 • Freedom Brewery er kanskje det Chelsea behøver. Deres Pale Ale er glimrende. Iallfall bedre enn boblevinen og vodkaen jeg tenker på når man snakker om Chelsea. Litt mer øl og mindre vodka, så kanskje de har noe å  gjøre i ligaen.
 • Crystal Palace, opprykkerne med en nordmann på laget. Opprinnelig fra Hyde Park, men… siden byggningen Crystal Palace brant ned i 1936, er det bare jo-jo klubben Crystal Palace man tenker på når man hører navnet.  Fuller’s Brewery er bryggerier som passer klubben, selv om jeg er litt usikker på om ølet London Pride passer så veldig bra.
 • Hull City. Sier ikke mer. Byen som kan kjede i hjel alle supportere fra absolutt alle andre klubber. Til og med byens egne innbyggere risikerer en altfor tidlig død av kjedsommelighet. Om det ikke var for klubben og Hull Brewery. Ølet Mickey Finn er den eneste unnskyldningen for at byen eksisterer.
 • Manchester City. Ikke forveksles med en annen kjent klubb i Manchester som også heter… øh.. Manchester.  Bryggeriet er Hydes’ Anvil Brewery. Ølet er temmelig utvannet og det sterkeste de kan by på er Light Mild (Manchester Mild). Sier ikke mer enn det.
 • Manchester Utd. Ikke forveksles med en annen kjent klubb i Manchester. Til forskjell fra det andre bryggeriet, så er Lees Brewery noe å snakke om. Og det er vel dette bryggeriet som sørger på at United havner på toppen i år også Med ølet Moonraker, hold deg fast i bordkanten, det er sterkt og drikk ikke mer enn en pint. Rooney kan drikke så mange han vil, for det ser ikke ut som om han kommer på banen noe mer. Men, så er han en sutrekopp også.
 • Newcastle. Den rare, svingende klubben. Neppe et topplag i år heller. Først og fremst på grunn av ølet Blackout. Det holder 14% alc. Ironisk nok kommer det fra Big Lamp Brewery. For klubben så lysner det neppe så mye at de får løfte øl-pokalen.
 • Swansea, klubben fra Wales. Jeg var hundreprosent sikker på at dette måtte være øl-drikkernes favorittklubb. Men, som jeg kan ta feil. Dette må være vinklubben. Med Michael Laudrup som trener, er det ikke andre muligheter. Tross alt så eier han et glimrende vinfirma i København. Og han er ikke dårlig på spansk vin og spiller. Klubben kommer nok til å klinke glassene forsiktig sammen sånn ca. midt på tabellen.
 • Tottenham Hotspur F.C., eller bare Spurs. Som barn var det min favorittklubb. Ikke for at jeg hadde den minste anelse om fotball. Men det var så gøy og si Tottenham Hotspur F.C. Og FC var viktig og si.  Bryggeriet er Craft brewery Redemption, Om laget i det heletatt tørr å vinne, som bryggeriet gjør med sin brown ale Hopspur, stup i kvarten, er det kanskje håp for Spurs også. Men, jeg tviler at Spurs kommer til å vinne noe som helst.
 • Stoke. Bortsett fra Mark Hughes er det vel ikke så mye å si om klubben. Og det er kanskje symptomatisk at bryggeriet heter Titanic Brewery. Favorittølet er et lagerøl som heter Mother’s Pride. Jeg sier ikke mer.
 • Sunderland er en rar klubb. De har vel ikke vunnet noe som helst siden 1973 da de vant FA Cupen. Og det  gjentar seg ikke denne sesnongen. Det å vinne noe altså. Og ikke har de noe bryggeri heller. Enda bryggeriskolen holder til i byen. Så, det sier seg selv at de ikke kan løfte noen øl-pokal.
 • West Bromwich sliter med det samme som Sunderland. En middelhavsfarer som ikke har eget bryggeri. Det må jo føles tragisk for klubben at det får ølet fra Birmingham. Så, ingen øl-pokal ditt heller. Snakken går fortsatt i klubben om den gang de vant ligaen in 1919/20. «Akk, ja. Det var spillere det.»
 • Cardiff City hadde  sin storhetstid på 1920 tallet. Og den kommer nok aldri tilbake. Enda det lokale bryggeriet heter Bullmastiff Brewery og deres beste øl, Brown Ale, heter  Son of a Bitch, så kommer nok ikke klubben opp noe høyre enn fjorårets 11 plass.
 • Arsenal, storklubben som aldri vinner. Joda, de har en stor historie også… Og de fleste tror hvert år at i år… ja da går det som det alltid går. De unge spillerne fortsetter å være de unge spillerne og blir solgt videre til andre klubber.  Det er nesten så man tror The Gunners skyter med løskrutt år etter år.  Jeg kan ikke forstå annet enn at bryggeriet for Arsenal må være Youngs Brewery. Og ølet må være Waggle Dance

Hvilken klubb som kommer med det beste juleølet til Boxer day, og hvilket øl som leder da, er ikke godt å si. Men følg med. Øl-ligaen lever.

Den tyske ligaen er bra på det med øl-pokaler. Se og lær
Den tyske ligaen er bra på det med øl-pokaler. Se og lær

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.