I min ungdom, sa vi alltid at noe var rock and roll om det var veldig bra og unikt. Så derfor, vin fra Eric Texier er rock and roll.

Eric Texier har cirka 11 hektar vinmark langs elven Drome. Signaturvinene hans er Syrah baserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (og Saint Julien en Saint Alban, begge plassert sør i Nord Rhone. Området Brézème gjenoppdaget han etter å ha studert gamle vinmarksbøker.

Eric Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer. Han bruker ofte hele klaser med relativt kort maserasjon. Modningen av vinene gjøres i kar av betong, på leirkrukker eller i store, brukte fat. Han er også forsiktig med bruken av sulfitt og tilsetter kun litt eller ingenting – uten at dette går ut over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med mye friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og finmasket tekstur.

Eric Texier Adéle Côtes du Rhône 2018. Frankrike, Rhône Nord, Côtes du Rhône. Pris kr. 239,90 Poeng 91/100

Drua er Clairette. Lys gul med et lite grønt skjær. Frisk duft av sitrus, gule epler med hint av blomst. Frisk og fruktig smak med en riktig fin fedme. Meget bra balansert. En lang og god ettersmak. En vin til skalldyr med aller best til kos. Anbefales.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.