Ukens vin kommer fra Rheingau. Künstler Hochheimer Hölle Riesling trocken Erste Lage 2018.

0

Ukens vin kommer fra Rheingau, Tyskland. Og den er laget på min favorittdrue.

Familien Künster har eid og drevet vingården Künstler helt siden 1648. Røttene var i den lille byen Untertannowitz i dagens Tsjekkia. Sånn cirka 80 kilometer nord for Wien. Etter andre verdenskrigen ble familien utvist fra Tsjekkoslovakia som mange andre med tyskklingende navn.  Først 1965 fikk Franz Künstler retablert Weingut Künstler. Da i Hochheim  am Main i Rheingau i Tyskland.

Sammen med sin hustru Monika, overtok Gunter Künstler driften av gården i 1992. Siden overtagelsen, har Gunter Künstler kjøpt vinmarker blant annet i Rudsheim med  0,3 ha i Berg Rottland og  hele 0,1 hektar vinmark i Berg Schlossberg samt 1,5 ha. i Assmannshausen. Totalt har de nå 48 hektar.

Künstler Hochheimer Hölle Riesling trocken Erste Lage 2018. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 209,90 Poeng 89/100

Drua er Riesling. Den har en fin strågul farge med et bitte lite grønt skjær. God duft av sitrus, grønne epler med hint av fersken og urter. Frisk, fruktig med en meget god fylde. Lever opp til duften med sitrus og frukt. Frisk, balansert syre.  En tørr, fruktig og ikke minst, en lang ettersmak. Perfekt sammen med grillet fisk, salat og ikke minst sammen med venner. Meget godt kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.