Dopff & Irion holder til i Riquewihr, en av de vakreste landsbyene langs vinveien La route des vins som snor seg gjennom Alsace.

I denne lille middelalderbyen var det særlig to familier som utmerket seg, Dopff og Irion. De hadde hver for seg laget vin i mer enn 300 år da de slo seg sammen i 1945. René Dopff brøt med de gamle vinmakerteknikkene og valgte å fokusere på terroir og ikke druetyper. Han delte opp vinmarkene ved Château de Riquewihr i fire og døpte de om med typisk franske navn: Les Murailles, Les Sorcières, Les Maquisards og Les Amandiers. Vinene som ble laget etter oppdelingen uttrykte hvert spesielle terroir og har siden har hver vinmark vært dedikert til én enkelt druetype. I dag er firmaet blant de ledende i Alsace.

terning 5

Nr. 1174401

Dopff & Irion Crémant d’Alsace Blanc de Blanc Brut (musserende)

Frankrike/Alsace/u.å./12 prosent

Kr. 199,90 (bestilling)

Importør: Multibev AS

Brukt likt med Pinot Blanc og Pinot Auxerrois. Laget etter champagnemetoden med fat- og flaskemodning. Gulgrønn. Åpner med modne epler, pære, lime, noe tropisk, gode krydder og blomster. Smaken er risk og sødmefull – 10,6 g/l sukker. Fine syrer, mer frukt og mineraler. Lett bitter i utgangen. Nytes alene eller til sjømat. Svak femmer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.