Etappe 11 fra  Évaux-les-Bains til Le Lioran blir klatrekonkurranse i hjertet av Auvergne. Og det helt uten lokal vin.

Den 11. etappen av Tour de France 2024, som går fra Évaux-les-Bains til Le Lioran, blir en spennende klatrekonkurranse. Med en total distanse på 211 kilometer og en høydeforskjell på 4350 meter, vil rytterne bli utfordret av et kupert terreng som slynger seg gjennom det naturskjønne Auvergne-området. Selv om området er vakkert, så har jeg ikke klart å finne noen vin som passer inn på Tour de Vin.

Etappe 11 starter i Évaux-les-Bains, en spaby kjent for sine termiske kilder. Den mest kjente personen Évaux-les-Bains, er Gustave Eiffel. Dere vet, han med tårnet i Paris.

De første kilometerne

Fjell Évaux-les-Bains De første 50 kilometerne av etappen er relativt flate, men rytterne vil måtte være på vakt for kryss og vindkast. Etter 50 kilometer begynner stigningene for alvor, med Col de Peyre ,850 meter, som den første store utfordringen.

De siste 160 kilometerne av etappen er et klatremaraton. Rytterne vil møte fire kategoriserte stigninger, inkludert:

Col de Néronne 1355 meter. En kategori 1-stigning med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 8,9% over 11,1 kilometer.

Col de Pertus
Col de Pertus

Puy Mary Pas de Peyrol ,1695 meter. En kategori 1-stigning med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 5,5% over 4,1 kilometer. Denne stigningen er kjent for sin bratte avslutning på de siste 2 kilometerne.

Col de Pertus 1309 meter. En kategori 2-stigning med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 6,9% over 8,9 kilometer.

Col de Font de Cère 1265 meter. En kategori 3-stigning med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 5,8% over 3,3 kilometer.

Målgangen

Etappe 11 avsluttes i Le Lioran, et skisted i Auvergne-fjellene. De siste 3 kilometerne av etappen er en jevn stigning opp til mållinjen, noe som gir rytterne en siste mulighet til å angripe og vinne etappen.

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar

Etappe 11 er perfekt for klatrere som Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard og Primož Roglič. De vil alle være ivrige og ta tid fra sine rivaler i sammendraget. Men vær oppmerksom på ryttere som Ben O’Connor og Geoffrey Bouchard, som kan overraske alle.

Med andre ord, etappe 11 av Tour de France 2024 kan bli en spennende og utfordrende etappe. Med et kupert terreng, fire kategoriserte stigninger og en dramatisk avslutning i Le Lioran, er det noe for alle å se frem til. Selv vil jeg parkere foran tv, drikke en pils og se til øyet blir stort og vått og advare naboer mot uartikulerte brøl.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.