Vignobles & Compagni holder til i Rhône-deltaet som skiller Rhônedalen, Languedoc og Provence.

Vignobles & Compagni spede begynnelse var i 1924 da en gruppe vinbønder gikk sammen om et samarbeide i vinkjelleren. Tanken var å kunne utvikle seg som vinmakere samt ha økonomien til å beholde vingårdene sine.

1963 dannet de Crepvin, en organisasjon som samlet 12 kooperativ under ledelse av den smått legendariske Paul Blisson. Og det var mye på grunn av Paul Blisson at Castillon du Gard ble klassifisert innenfor Côtes du Rhône.

Neste store endring, kom 1972. Da overtok Jean-Marie Berteau, en jobb han hadde i 34 år. Med hans ideer om modernisering økte produksjonen fra åtte millioner flasker til 25 millioner. Men det var ikke udelt begeistring for utviklingen.  En av de mektige familiene , Merlaut-familien med Taillan Group, nektet å se selskapet bli en industriell plattform og i 1990 overtok de hele virksomheten.  I september 1995 fikk CVVR den ettertraktede statusen som vinhandler i Rhône, noe som resulterer i skapelsen av Vignobles & Compagni. Og etter min ringe mening, ga det bedre vin.

Petit Tracteur Côtes du Rhône 2020. Frankrike, Rhône, Côtes du Rhône. Pris kr 449,90 (300cl) Poeng 86/100

Ny årgang. Druene er Grenache 60%, Mourvèdre 10%, Syrah 30%. Mørkerød farge med en god duft av mørke og røde bær og med et hint av urter. Smaken er fyldig, rund  og med en bra frukt. God munnfølelse. Samme bær som i duften. Fin syre og en god tannin. En lang og god ettersmak. Fram med grillen, her er en utmerket grillvin. Meget bra kjøp

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.