Nylig var det 150 år siden Roald Amundsen ble født. Derfor har Atlungstad Håndverksdestilleri og Kings Bay AS laget en Polarakevitt som en hyllest til den folkekjære polhelten.

Amundsen ble født 16. juli 1872 og er best kjent for å være førstemann til Sydpolen i 1911. Han gjorde også flere ekspedisjoner mot Nordpolen, inkludert to luftferder fra Ny-Ålesund. I 1925 var Amundsen i Ny-Ålesund før og etter at han tok av med sjøflyene N24 og N25. Flyene krasjet i isen, men mannskapet ble berget. I 1926 kom Amundsen tilbake til Ny-Ålesund før han lettet med luftskipet «Norge» med mål å fly over Nordpolen. Under alle sine opphold i Ny-Ålesund bodde Amundsen i sommerboligen til direktøren i Kings Bay Kull Compani. Huset kjenner vi i dag som Amundsen-villaen. Denne akevitten er laget i samarbeid med Kings Bay AS i Ny-Ålesund på Svalbard. Sel­skapet har ansvaret for infrastrukturen i byen og for å ta vare på miljø og kulturminner. Norsk akevitt har lange tradisjoner for å være med på de fleste norske polarekspedisjoner gjennom tidene og flere har startet sin ferd mot Nordpolen i nettopp Ny-Ålesund. Atlungstad Polarakevitt er tappet i 1.500 eksemplarer. De første 750 er nummererte og selges kun i Ny-Ålesund.

Nr. 145253

Atlungstad Polarakevitt 150 års jubileum (brennevin)

Norge/Innlandet/40 prosent

Kr. 399,90 (bestilling) (0,5 liter)

Laget på potetsprit og krydder. Modnet på sherryfat. En del er lagret fem år på fat. Gylden på farge. Duft av karve, fennikel, anis, noe frukt og fin sødme. Smaken byr på mer av de samme krydderne. Rund og behagelig. Enorm lengde. Nytes alene.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.