Syrah er en spennende drue.

Det var mange som trodde at drua stammet fra byen Shiraz i Persia. Selv om jeg skulle ønske den hadde sitt utspring i 1001 natt, er drua en krysning mellom Mondeuse Blanc og Dureza og er en ekte franskmann fra Rhône.
Drua kalles  syrah i Europa, Sør-Amerika og USA. I Canada, Australia og Sør-Afrika kalles den Shiraz.
I Frankrike dyrkes den første og fremst i Rhône og i regionen Languedoc-Roussillon i Sør-Frankrike. I land utenfor Europa, er det først og fremst Australia som må nevnes.

Domaine du Colombier

Mot slutten av første verdenskrig ble Florent Viales oldeforeldre forpaktere på en liten gård i Mercurol i Tain-l’Hermitage. Der disponerte de rundt regnet en hektar vinmark. I dag så har den vokst til rundt 16 hektar. Alt beliggende i kommunene Tain-l’Hermitage og Mercurol. Vinrankene er plantet tett og nesten alt arbeid foregår manuelt. Siden arbeidet i vinmarken foregår på samme måte både for Crozes-Hermitage og Hermitage, lager Florent Viale en Crozes- Hermitage full av karakter og av meget høy kvalitet. Florent Viales er i det hele tatt en mester på å få Syrah-druen til å vise sin karakter i vinene..

Colombier Crozes Hermitage 2020. Frankrike, Rhône Nord, Crozes Hermitage. Pris kr. 269,90 Poeng 89/100

Drua er Syrah. Fargen er blårød. Bra duft av mørk frukt, skogsbær og med et fint hint av lakris og fat. Smaken er frisk og fruktig med en meget god fylde. Lever opp til duften med sin mørke frukt og små hint av urter og fat. En meget bra balansert syre og sødme. En lang og god ettersmak. Passer virkelig bra til rødt kjøtt eller vilt. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.