Ca’ Rugate betegner seg som en landbruksbedrift hvor det produseres lokale viner som på en enkel og naturlig måte gjenspeiler området.

Selskapet har fulgt utviklingen, men beholdt tradisjonene og investere i vinmarker som er best egnet for dyrking av historiske vintyper. Det hele startet for 100 år siden da Tessari-familien etablerte seg i det vulkanske landskapet ved Rugate-høyden nær sentrum av Brognoligo.

Nr. 22464
Ca’ Rugate Soave (hvit)
Italia/Veneto/2020/11,5 prosent
Kr. 449,90 (bestilling) (3 liter)

Garganega-vin som er gulgrønn på farge. Åpner med gule, melne epler, roser, sitrus og tropisk frukt i form av fersken. Frisk og fyldig smak. Mer frukt og fine syrer. Også en anelse sødme fra 7,8 g/l sukker. Likevel tørr og behagelig – også i en god ettersmak. Til lyst kjøtt og fisk.

Nr. 128771
Casillero del Diablo Rosé (rosé)
Chile/2020/12,5 prosent
Kr. 389,90 (bestilling)

Mest Cinsault og mindre deler Garnacha, Carménère og Syrah. Fin rosa. Moden frukt, bringebær, tropiske innslag og krydder. Smaken er rund med en del sødme. Mer frukt, en anelse sukkertøy, sitrus og røde bær. Frisk med passe fylde. Grei lengde. Alene eller til skalldyr. God pris! Solid firer!

Nr. 134912
Wine o’Clock Red (rød)
Italia/Garda/u.å./12 prosent
Kr. 365,00 (bestilling)

Omregnet i flaske koster denne så vidt over 90 kroner. Brukt mest Merlot samt Corvina, Pinot Nero og Cabernet Sauvignon. Mørk rød. Umiddelbart litt anonym duft som utvikler seg. Finner steinfrukt, røde bær og milde krydder. Smaken er frisk med det duften gir. Pepper og greie tanniner. Bærfrukt i en lang ettersmak. Bør luftes eller dekanteres. Til lyst kjøtt og fisk. Solid firer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.