En spansk aften

0

Jeg elsker supermarkedets “gå ut på dato» disk. Det er det eneste stedet man kan finne ost som er perfekt modnet, Serranoskinke til halv pris og mange andre godsaker. Derfor ble fredagen en «spansk aften.»

Tesalia 2016. Spania, Andalucia. Pris kr. 449,70 Poeng 93/100

Vinen er laget på Syrah 25%, Tinta del Pais 5%, Cabernet Sauvignon 5%, Petit Verdot 65%. Fargen er mørkerød og den har en meget bra duft av mørke bær, plommer og bitte litt sjokolade. Rund og bløt på smak. Meget bra fylde og en godt balansert syre. Bra tannin. Fin ettersmak. En vin som vil fungere glimrende sammen med lammegryte. Meget bra kjøp!

Bod. Pagos del Moncayo Prados Privé 2017. Spania, Campo de Borja. Pris kr 349,30 Poeng 88/100

Drua er Syrah. Dyp rød farge. Vinen har en god duft av mørke bær med fint hint av fat. Fyldig og god på smak. Lekker munnfølelse. Lever opp til duften med sine bær. Bra balansert. Bra tannin. Lang, litt syrlig ettersmak. Vinen til lam eller sau. Meget bra kjøp.

Mont Rubi Black Garnatxa 2019. Spania, Catalonia, Penedès. Pris kr. 159,90 Poeng 87/100

Laget på Garnatxa. Dyp rød farge. Masser av duft av jordbær og bringebær. Fyldig og rund på smak. Fin syre med en mild tannin. Bra ettersmak. Passer fint sammen med mild spekemat. Meget bra kjøp.

Bod. Pagos del Moncayo Prados Fusión 2019. Spania, Campo de Borja. Pris kr. 149,50 Poeng 83/100

Druene er Garnacha 60%, Syrah 40%, mørkerød farge med et lite blått skjær. Fin duft av mørke bær og bitte litt fat. Smaken har en bra fylde, rund med noe sødme. Fruktig. En mild tannin. Bra ettersmak. Kosevin!

La Frontera Amontillado Medium Dry. Spania. Pris kr. 179,90 Poeng 88/100

Denne sherryen er laget av Palomino 90%, Pedro Ximénez 10%. Vakker gyllen farge. Lekker duft av sitrus, tørke frukt og hint av nøtter? En fruktig, fyldig smak. Lever opp til duften med sine tørkede frukter. En lang og god ettersmak. Jeg er ikke noen mester på Sherry, men hvilken kick. Kveldens beste opplevelse sammen med ost og som aperitiff. Meget bra kjøp!!

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.