Domaine William Fèvre ble grunnlagt av William Fèvre i 1957. Han startet med 7 hektar og frem til han pensjonerte seg i 1998, hadde vindomenet vokst til 48 hektar.

Etter at champagnehuset Henriot kjøpte vindomenet av William Fèvre, har det vokst til 78 hektar og er en av Chablis største. Og det er ikke hvilke som helst marker som er blitt lagt til eiendommen. 15.9  hektar er klassifisert Premiers Cru og 15.2 hektar som Grand Cru.

Da Henriot overtok domenet, så ansatte de den meget talentfulle Didier Séguier som direktør og ikke minst vinmaker. Og forskjellen fra tidligere ble hurtig tydelig. Der William Fèvre elsket ny eik, gikk Didier Séguier motsatt retning og bruker minimalt med ny eik og fremstiller i dag kanskje noen av Chablis mest elegante viner.

William Fèvre Chablis Domaine 2020. Frankrike, Burgund, Chablis. Pris kr. 269,90 Poeng: 90/100 Importør: Robert Prizelius AS

Ny årgang. Drua er Chardonnay. Lys gul farge med litt grønt. Duft av epler, sitrus med hint av fersken og blomster. Smaken er frisk, fruktig med en fin fedme. Bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine blomster, sitrus og epler. Elegant ettersmak. Vil fungere fint sammen med fisk. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.