En glimrende perlende vin

0

Complémen’Terre er prosjektet til ekteparet Marion Pescheux og Emmanuel  “Manu” Landron.

De holder til ca. 25 km. sør for Nantes, i Loire vest i Frankrike. Manu og Marion lager både viner under Loire-appelasjonen Muscadet Sévre et Maine, men har også en rekke mer atypiske cuvéer utenfor klassifikasjonen.

De driver i dag ca. 8 hektar vinmarker, inkludert en rekke toppvinmarker i appelasjonen. Produksjonen er økologisk sertifisert og skjer etter biodynamiske prinsipper. Plukking og selektering av druer skjer for hånd. Vinene spontangjæres og er ikke tilsatt annet enn et minimum av svovel ved flasking.

Complémen’Terre Potion Mama Pétillant Naturel 2020. Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et-Maine. Perlende vin.  Pris kr. 279,90 Poeng 90/100 Importør: Non Dos As

Ny årgang. Drua er Muscadet, (Melon de Bourgogne). Fargen er strågul med et grønt skjær. Fine perlende bobler. Bra duft av sitrus, epler og litt blomster. Frisk og fruktig på smak med en fin fylde. Lever opp til duften med sine epler og frukt. Bra balansert syre og sødme. En lang, tørr ettersmak. En allround vin men som også passer til kos. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.