En hvit pappvin fra Bordeaux

Château de l’Aubrade produserer Bordeaux Bordeaux (rødt og hvitt) og «Entre-deux-Mers». Navnet “Entre-Deux-Mers” betyr mellom to hav, og refererer til området mellom de to elvene Garonne og Dordogne. Begge elvene møtes og utgjør den store elven Gironde – som er navnet på fylket Bordeaux.

Jordsmonnet består av leire, kalkstein, sand og småstein, hvilket gjør det spesielt godt tilpasset for produksjon av kvalitets hvitvin, med ekstra stor friskhet.

Andrea og Jean-Christophe Lobre bor på Château Aubrade, og de har drevet Aubrade siden 1995. De fortsetter en familietradisjon, som vinmakere I Bordeaux, som startet I 1735

Aubrade Le Prestige 2022. Frankrike, Bordeaux, Entre-Deux-Mers. Pris kr. 429,90 Poeng 82/100 Importør: Winederful AS

Vinen er laget på en spennende druecocktail bestående av Muscadelle 15%, Sauvignon Blanc 70%, Sémillon 5%, Sauvignon Gris 10%, Lysgul farge med et bitte lite grønt skjær. Klassisk duft av stikkelsbær, sitrus og små hint av toast. Frisk og fruktig med en bra fedme. Bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften. Lang, frisk og god ettersmak. Passer sammen med skalldyr og salat. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.