Lieu Dit er et partnerskap bestående av de mangeårige vennene Eric Railsback og Justin Tyler Willett.

De to møttes i Santa Barbara mens førstnevnte fullførte college, mens Willett akkurat hadde startet sin karriere innen vinproduksjon. Duoen var i en liten gruppe unge produsenter og restauratører i Santa Barbara med en felles interesse for vin og alle dens mysterier. Willett var på det tidspunktet – i 2011 – en anerkjent stjerne innen viner i burgunderstil fra Santa Barbara County – både gjennom Tyler Winery og senere Racines Wine. Lieu Dit Winery ble etablert etter at kameratene hadde vært på mange vinturer til Loire og smakt seg gjennom utallige viner. De lager viner med fullt fokus på druer og kjølig vinstil fra Loire. Det marine jordsmonnet og de ulike mikroklimaene i Santa Barbara County er ideelt egnet for dette settet med druer. Lieu Dit fokuserer på Sauvignon Blanc samt begrensede tappinger av Melon de Bourgogne, Chenin Blanc, Cabernet Franc og rosé av Pinot Noir.

Nr. 12800301

Lieu Dit Chenin Blanc (hvit)

USA/California/2018/12,8 prosent

Kr. 349,90 (bestilling)

Importør: Palmer Wine AS

 

Chenin Blanc-vin som er gulgrønn. Modnet syv måneder på fransk eik. Åpner med noe så sjelden som sjø. Også god fedme, aprikos, modne epler og mineraler. Det siste fortsetter i smaken. Gode syrer, mer fedme/fylde og melon. Lang finish med og mineraler. Til noe fra sjøen og hvitt kjøtt.

Nr. 12800401

Lieu Dit Cabernet Franc (rød)

USA/California/2021/13,3 prosent

Kr. 329,90 (basis)

Importør: Palmer Wine AS

 

Cabernet Franc-vin som er mørk rød. Modnet over fem år på gamle, franske fat. Bringebær, skogsbær, solbær, god frukt, krydder og blomster. Smaken er frisk og sødmefull med mer solbær, pepper og paprika. Også bløte tanniner. God, lang ettersmak. Til vilt . Tåler en del lagring.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.