Maison Champy er en anerkjent vingård med en historie som strekker seg tilbake til 1720. De holder til i Beaune, som ligger i hjertet av Côte d’Or i regionen Bourgogne i Frankrike, og regnes som den eldste vinprodusenten i regionen.

Maison Champy driver 21 hektar med vinmarker, hovedsakelig i Pernand-Vergelesses, men også i områdene rundt Volnay og Corton.De drifter etter bærekraftige prinsipper, og er på vei mot økologisk sertifisering for alle sine vinmarker. I dag er halvparten av vinmarkene deres økologisk sertifiserte, mens resten er i overgang til HVE3-nivå eller økologisk drift.Maison Champy produserer et bredt spekter av rød- og hvitviner, hovedsakelig basert på druetyper som:

Pinot Noir: Denne druen er kjent for å produsere elegante og komplekse rødviner, og utgjør ryggraden i mange av Maison Champys rødviner.

Chardonnay: Denne klassiske hvite druen produserer friske og mineralske hvitviner, og er representert i deres utvalg av hvitviner.
Champy Pernand-Vergelesses 1er Cru Les Vergelesses 2022. Frankrike, Burgund, Pernand-Vergelesses. Pris kr. 379,- Poeng 88/100 Importør Vinordia AS

Ny årgang. Drua er Pinot Noir. Fin rød farge. God duft av kirsebær og annen rød frukt. Fint hint av krydder og fat. God munnfølelse og frisk og fruktig. Bra balansert syre og sødme. Bra tannin. Elegant ettersmak. En vin til vilt. Meget bra kjøp!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.