Gikk fra tekstiler til portvin

Opprinnelig handlet brødrene med tekstiler, men i 1820 aksepterte William og John Graham 27 fat portvin som betaling for en utestående gjeld.

Inspirert av denne vinen bestemte de seg for å produsere de beste portvinene fra Dourodalen. Det var starten på et vineventyr av de sjeldne. Et av de første selskapene som kjøpte land i Øvre Dourodalen var Quinta dos Malvedos. Det skjedde i 1890. Malvedos har siden vært en hjørnestein i Graham’s historie – en virkelig unik eiendom med et enestående rykte for å produsere eksepsjonelle viner. 1890 var også året da Graham’s Lodge ble bygget i Vila Nova de Gaia som ligger over elven fra havnebyen Porto. Her drar Graham’s nytte av et kjøligere, maritimt klima og er det ideelle stedet for å lagre vinene. Andrew James Symingtons barnebarn, tredje generasjon av Symington-familien, kjøpte Graham’s i 1970. Det nye kapittelet ble markert med produksjonen av 1970 Vintage Port – en av de mest berømte årgangene på 1900-tallet. Graham’s, sammen med Symington-familiens andre havnehus – Cockburn’s, Dow’s og Warre’s – er fortsatt de eneste britiske havneselskapene som eies er familieeide.

Nr. 2001

Graham’s Late Bottled Vintage (portvin)

Portugal/Douro/2018/20 prosent

Kr. 229,90 (basis)

Importør: Belmonte Beverage Group AS

Ny årgang! Brukt fem druer – mest Touriga Nacional. Fatmodnet i 4-5 år. Dyp rød. Bær, steinfrukt, fat, krydder, mørk sjokolade og et deilig alkoholstikk. Stor fylde og sødme i smaken blant annet som følge av 101 g/l sukker. Syrer og frukt som balanserer. Enorm lengde. Alene eller til desserter og oster i høytiden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.