Wardys er fjerde generasjon vin- og arakprodusenter. Vin og brennevin har vært en del av familiens liv siden 1881 da deres oldefar, Rachid Cortas, startet en vingård i Zahle.

På 1930-tallet flyttet Toufiq Wardy til byen Aleppo i Syria for å bli partner i et destilleri. Habib Cortas fulgte etter og tok med seg kone og to små barn til det som skulle være et opphold på noen måneder, men som endte opp med å bli et helt liv.

De fortsatte med å etablere «Cortas & Wardy» i Aleppo og laget vin, arak og annet brennevin. Deres far George Wardy emigrerte til Australia i 1945, hvor han og hans brødre åpnet en restaurant i Toowoomba, Queensland, så en kakebutikk i Sydney. Deres mor Marleine Cortas ble født i Aleppo. George vendte tilbake til Zahle i 1959 og Toufiq arrangerte ekteskapet mellom sin kusine George og Marleine, partnerens datter.

I 1971 kjøpte George og hans eldre bror Aziz Abou Raad-andelen av arak «Gantous & Abou Raad», Libanons ledende arak-merke som ble opprettet i 1893, og etablert med Gantous-familien «Solifed, SARL» (Société Libanaise de Fermantation et Distillation). Wardys kjøpte Gantous aksjer i selskapet i 1996 og begynte å produsere vin under merket «Domaine Wardy» samt «Arak Wardy»; og i 2017 kjøpte Georges og Marleines barn de komplette aksjene i «Solifed» og «Gantous & Abou Raad». Så familiebedriften kom tilbake til Zahle, en region som kontinuerlig har produsert vin i mer enn 6000 år.

Domaine Wardy bestemte seg for å vise deres arv ved å designe etiketter med østlige preg. De så på tradisjonell arkitektur, fliser, tepper og tekstiler. Men det de ble mest tiltrukket av var de utrolig detaljerte og vakre tremosaikken som ble brukt til smykkeskrin, bord og backgammonbrett.

Dom. Wardy Cabernet Sauvignon 2019. Libanon, Bekaa Valley. Pris kr. 289,90 Poeng 90/100 Importør: Gaia World Collection AS

Cabernet Sauvignon. En flott mørkerød farge. Meget bra duft av mørke bær, sjokolade og fine hint av jord og kaffe. Meget bra fylde, frisk og med en god munnfølelse. Godt balansert syre og sødme. Lever riktig bra opp til duften. En lang og god ettersmak. Passer meget bra til gryter. Her er det mye vin for penga. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.