Ukens billige vinanbefaling kommer fra Sør-Afrika. Nærmere bestemt fra vingården Strandveld Vineyards.

Plassert mellom Elim og Cape Agulhas, ligger vingården Strandveld. Den forblåste vingården har fått navnet sitt fra beltet av land som spenner over den stormfulle spissen av Afrikas sørligste kystlinje. Med nesten 35 grader under ekvator er denne delen av Kapp preget av kraftig vind, bølgende tåke og temperaturer under gjennomsnittet. En unik kombinasjon av maritimt klima, vekslende steder og ulike jordsmonn jobber sammen for å skape terroiret som skiller vinene fra Strandveld Vineyards.

Det var i 1488 at Bartholomeu Diaz og hans portugisiske sjømenn som var de første eropeere som kom til dette hjørnet av kontinentet.

I 2001 var det at en gruppe vinelskere brukte de originale navigasjonskartene for å oppsøke potensielle nye vinmarker.

I juli 2001 fant de den gården de ville ha – en noe nedslitt saue- og hvetegård på rundt 800 hektar noen kilometer fra den sørligste spissen av Afrika. Og Strandveld Vineyards-vinene var en realitet.

Mens noen klager på det harde klima og den voldsomme vinden, bølgende havtåke og kjølige temperaturer, er dette grunnlaget for dyrking av druene som gjør de karakteristiske terroirdrevne Strandveld-vinene.

I dag har vi 80 hektar vinmark som på grunn av terroiret er fokusert på Sauvignon Blanc, Shiraz og Pinot noir med mindre plantinger av Semillon, Viognier, Grenache og Mourvedre for blanding. All vinen produseres i den moderne kjelleren på gården.

First Sighting Sauvignon Blanc 2022. Sør-Afrika, Cape South Coast, Cape Agulhas. Pris 149,90. Importør: Ideal Wines AS

Sauvignon Blanc 90% og resten Sémillon. Gulgrønn farge. Klassisk duft av stikkelsbær, epler, lime og med hint av urter og blomster. Frisk og fruktig på smak. Lever flott opp til duften med lime, stikkelsbær og grønne epler. Virkelig bra balansert. Meget god ettersmak. Satt som et skudd til kveita. Usedvanlig mye vin for penga.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.