Drikk øl eller vin og forebygg livstruende sykdom.

Snart er det ikke den ting som vin og øl ikke kan kurere eller forbygge. Det siste er Abdominal aorta aneurisme, AAA.

På godt norsk så betyr det vel noe sånt som utposning på hovedpulsåren. Faren er at posen brister og så finnes det en stor risiko for at man dør. Og det er spesielt menn over femti år som er i faresonen. Bare i Norge opereres mer enn 800 abdominale aortaaneurismer i året.

Men, nå finnes det håp. En undersøkelse svensk undersøkelse ved Karolinska Institutet i Stockholm viser at et moderat forbruk av alkohol, og da særlig vin og øl, kan nedsette risikoen for AAA.

Forskerne ved Karolinska fulgte drikkevanene hos 45.000 menn og 35.000 kvinner i alderen 46 til 84 år. De fulgte gruppen fra 1998 til 2011.

Resultatet viser at menn som drakk ti flasker øl eller glass med vin i uken, minsket risikoen for AAA med hele tjue prosent. Menn som drakk en øl eller et glass vin i uken, minsket risikoen lite eller ingen ting. Blant disse mennene var det først og fremst øl som ble drukket.

For kvinner, som hovedsakelig drakk vin og gjennomsnittlig fem glass i uken, minsket risikoen med hele 43%.

De som drakk sprit i moderate mengder, hadde absolutt ingen effekt av alkoholen.

Så derfor godt folk, sving innom polet eller butikken og hent medisinen så dere holder dere sunne og lever lenge i landet.

Hele undersøkelsen finner du her

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.