Domain Majas har blitt drevet av ekteparet Alain og Agnes Carrère helt siden 1992. Opprinnelig kjøpte de opp to hektar vinmark, men i 1992 arvet Alain 20 hektar vinmark etter sin far og dermed var Domian Majas et faktum.

I dag, så har de cirka 35 hektar på gården som ligger rett vest for Pyreneene i Roussillon ved den lille landsbyen Caudiès de Fenouillèdes på cirka 350-400 meters høyde. De er så heldig at markene ligger perfekt til på skråningene med god eksponering og drenering. Beplantningen består av om lag 120 år gamle stokker med Carignan, Grenache Noir og Macabeu, samt «yngre» stokker på 30-35 år av Syrah, Cabernet Franc, Merlot, Rolle og Chardonnay.

 

Foto: Domain Majas
Foto: Domain Majas

I flere år dyrket de tradisjonelle viner til en supermarkedkjede. Men som de fortalte senere, det var en motorvei mot konkurs. Og det å lage tradisjonelle supermarkedsviner, var ikke det de drømte om da de skapte gården. De kontakte den legendarisk vinlegenden, New Zealenderen Tom Lubbe fra fra Domaine Matassa som i 2007 hjalp dem å legge d om til økologisk drift.

På tross av at eiendommen ligger innenfor grensene i AOC Côtes du Roussillon, velger de å klassifisere vinene sine som Vin de Pays de Côtes Catalanes for å vise tilhørighet og stolthet over området de kommer fra. Jordsmonnet er hovedsaklig kalkholdig leire og 2043501-1skifer. Så i dag plukkes druene for hånd, avstilkes og gjæres i sementtanker med naturlig gjær. Tykkelsen på tanken gjør at temperatursvingningene er minimale. Bruken av svovel er svært forsiktig og er kun for å hindre forringelse av vinens kvalitet. Og man kan vel trygt si at suksessen har vært stor og fortjent etter det tunge arbeidet som har blitt lagt ned.

Et bra eksempel på vinen de dyrker i dag, er :

DM Rouge 2014. Frankrike, Languedoc-Roussillon, Côtes Catalanes 87 poeng.

Fargen er tett på burgunderrød, lekker duft av mørke bær og hint av rips. Smaken er lett, fruktig og har den lille råskapen av ung vin som jeg virkelig liker. Fin syre, lite tanniner og en riktig bra ettersmak. Dette er en perfekt sommervin til de lette rettene samt lyst kjøtt. Og til denne prisen, knapt 145 kroner, så ta to. Meget bra kjøp.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.