Som alle anstendige vinmagasin, så må man ha lister over de beste vinene man smakte i året som gikk. Her er de beste rosévinene jeg smakte i 2022.

Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2021. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 184,90 Poeng 88/100 Importør: Einar A Engelstad AS

Drua er Spätburgunder. Lyserosa på fargen. Fin duft av røde bær, sitrus samt hint av kirsebær og noe blomster. En elegant, frisk og fruktig smak. Bra balansert syre og sødme. Lever opp til duften med sine bær og sitrus. En riktig bra ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt og kos. Meget bra kjøp.

Künstler Inspiration Pinot Noir Rosé Trocken 2020. Tyskland, Rheingau. Pris kr. 177,70 Poeng 88/100 Importør; Record Vinimport AS

Drua er Pinot Noir. Lys rosa på farge. God duft av jordbær, fersken og litt blomster. Frisk og fruktig på smak. Fin fylde. Meget bra balansert syre og sødme. Lever fint opp til duften med sine bær. Lang tørr ettersmak. Passer fint til lyst kjøtt og kos. Lykke. Meget bra kjøp.

Unger Zweigelt rosé 2020. Østerrike, Niederösterreich. Pris kr 189,90 Poeng 87/100 ImportørHouse of Wine AS

Ny årgang. Drua er Zweigelt. Lyserosa farge. Duft av sitrus, bringebær med hint av blomst.  Frisk og fruktig på smak. Lever opp til duften. God syre og sødme. Meget bra ettersmak. En vin til kos. Meget bra kjøp.

Groebe Pinot Noir Rosé 2020. Tyskland, Rheinhessen. Pris kr. 199,90 Poeng: 87/100 Importør: Excellars AS

Drua er Pinot Noir. Laksrosa farge. Duft av røde bær, litt sitrus og en anelse blomst. Smaken er frisk, fruktig med bra fylde. Lever fint opp til duften med sine bær og sitrus. Bra balansert. En tørr og fin ettersmak. En vin til kos. Meget

Matua Rosé 2021. New Zealand. Pris kr. 136,90 Poeng 86/100 Importør: Treasury Wine Estates Norway AS.

Druene er Pinot Noir 41%, Sauvignon Blanc 40%, Merlot 19%. Lys lakserosa farge. God duft av sitrus, stikkelsbær og rabarbra. Frisk og fruktig på smak med en god og rund fylde. Bra balansert syre og sødme. En god ettersmak. En vin som vil fungerer veldig bra til kos og fisk. Til denne prisen så er det bare å si «Løp og kjøp.»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.