I disse dager er kanskje ikke rosévin det du tenker mest på.

Men det er en kjensgjerning at nettopp en god rosé kan passe ypperlig til mat som befinnes seg på julebordene rundt om i de tusen hjem. Også her er de fleste fra basisutvalget og derfor lett å få tak i. Og selvsagt har alle fått de høyeste terningkastene …

Nr. 50893

Planeta Rosé (rosé)

Italia/Sicilia/2021/12,5 prosent

Kr. 169,90 (basis)

Importør: Gaia Wines & Spirits AS

21-årgangen følger opp tidligere år. Den er laget på halvt om halvt med Syrah og Nero d’Avola. Lys rosa. Deilig og kompleks start med blomster, røde bær, fersken, sitrus, eple, roser, urter og mineraler. Smaken er fruktig med ditto sitrus, bringebær, markjordbær og mer blomster. Gode syrer og saltaktige mineraler som frisker opp. Lang, tørr ettersmak. Alene eller til noe fra sjøen. Også på magnum.

Nr. 110387

Colombaio Rosato DOCG (rosé)

Italia/Puglia/2021/12,5 prosent

Kr. 129,90 (basis)

Importør: Gaia Wines & Spirits AS

En Bombino Nero-vin som er flaskemodnet før salg. Klar, mørk rosa. Gode rips-, markjordbær- og bringebærtoner preger duften. Også blomster og steinfrukt. Det går igjen i en fyldig smak med en del sødme. I tillegg finner jeg sitrus og tropiske element. God lengde. Til noe fra sjøen og hvitt kjøtt.

Nr. 60370

Domaine de la Villaudière Sancerre (rosé)

Frankrike/Loire/2020/12,5 prosent

Kr. 199,90 (bestilling)

Importør: Winepartners Nordic AS

Kun brukt Pinot Noir-druer. Lys lakserosa på farge. Fin modenhet og noe sødme, røde og mørke bær samt urter på duft. Smaken er frisk med gode syrer, fin fylde og lett mineralsk. Det siste fortsetter. God lengde. Nytes alene eller til skalldyr og hvitt kjøtt.

Nr. 20440

Georg Breuer Rosé (rosé)

Tyskland/Rheinbau2021/11 prosent

Kr.179,90 (basis)

Importør: Einar A. Engelstad

Denne leverer år etter år. Kun brukt Spätburgunder (Pinot Noir). En liten mengde rødvin er tilsatt for å få den perfekte, rosa fargen. Åpner med god frukt, bringebær, blomster, sitrus, urter og noe mandel. Det preger også smaken som er frisk med passe fylde. Behagelig tørrhet i en lang ettersmak. Alene eller til sjømat og hvitt kjøtt. Også i magnum.

Nr. 55996

Henri Bourgeois Sancerre les Baronnes Rosé (rosé)

Frankrike/Loire/2021/12,5 prosent

Kr. 219,90 (basis)

Importør: Just Brands AS

Pinot Noir-vin som har en fin, rosa farge. Gode aromaer fra røde bær, frukt, blomster og urter. Også lett mineralsk. I tillegg til sitruspreget, går element fra duften igjen i smaken. Gode syrer og fylde. God lengde. Til fisk eller alene. Kan lagres. Også på BiB.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.