Det er egentlig helt fantastisk.  Et av verdens beste Bordeaux slott kommer til Tromsø øl og vinfestival i april.

Château Kirwan regnes som et av de beste og mest kjente slottene i Bordeaux, Medoc. Det ligger rett i nærheten av Cantenac som kanskje er bedre kjent som Appellation Margaux.

Opprinnelsen til vingården, stammer fra adelsfamilien Lasalle tilbake til 1600 tallet. På begynnelsen av 1700 tallet, ble slottet kjøpt av den britiske vinhandleren John Collingwood. Navnet Kirwan fikk det da John Collingwoods datter giftet seg med irene Mark Kirwan og siden 1775 har det vært navnet på slottet. Jeg vet ikke om Mark Kirwan satte sitt eget navn på slottet som en aldri så liten hevn mot engelskmennene. Tross alt er Kirwan det vanligste navnet på Irland. Det var Mark Kirwan som bygde det slottet som finnes i dag samtidig som han kjøpte til mer vinmark. Etter Kirwans død i 1815, overtok Camille Godard slottet. Han ble senere borgemester i Bordeaux og skjenket slottet til byen. Nå hadde det seg sånn at byen Bordaux var mer interessert i «cool cash» og solgte vingården til negociantfirma Schroder og Schyler i 1925. Som forøvrig fortsatt eier og driver Chateau Kirwan.

Yann Schyler

I dag er det Yann Schyler som er daglig leder på Chateau Kirwan, som han driver sammen med sine søsken Sophie Schyler og Nathaile Schyler.

Det 40 ha store Chateau Kirwan, er tett på samme størrelse i dag som de var i 1855 da de ble klassifisert Troisième Cru Classé .

Hvordan er vinen fra Chateau Kirwan?

Vel, vinskribenten Robert Parker hevder at man får mye vin for pengene og de kanskje er priset for lavt. Lett for ham å si når han ikke betaler dem selv. Personlig synes jeg vinene fra Chateau Kirwan er fantastiske. Og nå er altså muligheten å smake dem i Tromsø den 20 og 21 april på Tromsø Øl- og Vinfestival på en spesialsmaking og Master Class. Det er Yann Schyler som holder i smakingen. Er du bekymret for om du ikke forstår fransk, så snakker han en variant av skandinavisk/ dansk. Prisen vil være 375,- kroner for smakingen. Og som om ikke smakingen i seg selv er nok, så får man også inntrede på festivalen og tre smaksbonger.

Billetter finner du her.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.