Noen viner velger man første gangen bare på grunn av navnet. Og når navnet er like langt som en rimelig lang novelle, så har man jo ikke noe valg.

Det er jo en glede når novellen man har valgt seg også viser seg å være bra. En sånn vin er den italienske Malvolti 1868 Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry.

Vinen er laget av Carpenè Malvolti. En gård som er mer enn 140 år gammel. Selv hevder familien Carpenè at det helt siden den gangen har vært en lidenskap å produsere kvalitets prosecco. Og jeg må si jeg er enig i deres lidenskap og påstand.  Vinen er kvalitet.

Malvolti 1868 Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Extra Dry. Italia, Veneto.  Pris 184,90 Poeng 87/100

Den er lagt på hundre prosent Glera drue. Har en lys, lys gul farge med fine bobler. Lekker duft av grønne epler, sitrus og en anelse blomst. En duft som lover sommer. Smaken er fruktig, frisk med elegant balansert syre og sødme. Og når man på toppen av det hele har en fin fylde og god munnfølelse, kan man rent faktisk ikke kreve så mye mer enn det. Bra ettersmak. En vin som kan nytes både i vintersol, påskesola og annen sol. Som om ikke det er nok, passer den glimrende sammen med venner og fet fisk. En ekte løp og kjøp vin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.