Ukens rimelige viner kommer fra Villa Wolf og alle får seksere på terningen.

Eiendommen ble grunnlagt i 1756 under navnet J.L. Wolf, nå kalt Villa Wolf. I de senere år ble eiendommen neglisjert og manglet styring inntil 1996, da Ernst Loosen hos Dr. Loosen overtok. Han tar raskt grep og startet en stor snuoperasjon for å gjenskape eiendommens kvalitet og renomme. I dag er eiendommen på 10 hektar, og har kvalitetsvinmarker som Wachenheimer Belz, Königswingert, Goldbächel og Forst Pechstein.

Siden 2011 har eiendommen vært drevet av et energisk vinmakerpar ved navn Patrick Möllendorf og Sumi Gebauer. Patrick Möllendorf ble raskt annonsert som «en ung vinmaker til å se opp for» av nettmagasinet The Drinks Business. Patrick, som opprinnelig er fra Berlin, begynte å lage vin tidlig ved å hjelpe sin bestefar om sommeren. Med interessen og lidenskapen for å lage vin førte ham til Mosel og til Dr. Loosen allerde som 16 åring. Han jobbet 8 år i kjelleren hos Dr. Loosen, før han fikk tilbudet om å overta sammen med Sumi Gebauer på Villa Wolf. I dag er deres mål er å lage viner, som har et tydelig utrykk av Pfalz. Viner som gjenskaper vekstplassen og det  gjennom en tradisjonell og minimalistisk tilnærming. Og det beviser de med Ukens Rimelige viner.

Villa Wolf Pinot Noir 2015. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 149,90

La meg først begynne med en kraftig irritasjon. Hvorfor bruker man den franske betegnelsen Pinot Noir på en førsteklasses tysk rødvin? Det heter Spätburgunder i Tyskland og de tyske vinen har et helt annet uttrykk en de franske. Vil jeg ha fransk vin, så kjøper jeg fransk vin og ikke tysk. Forøvrig så ble Spätburgunder ofte omtalt av den godeste Shakespeare som «Rhenish» og ble betraktet som noe av det ypperste blant rødviner.

Når det er sagt, Villa Wolf Pinot Noir 2015 er et funn for pengene. Laget på hundre prosent Spätburgunder. Fin rød farge. Nydelig duft av kirsebær med fine hint av fat. Smaken er frisk og fruktig med en bra fylde. Meget bra balansert syre og sødme med mild tannin. God ettersmak som jeg kanskje kunne ha ønsket meg en smule lenger. En vin som passer bra til norsk torsk. Et meget bra kjøp.

Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2016. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 145,-

Villa Wolf er berømte for sine roséviner. Og det er det en god grunn til. Fargen er lys rosa. En riktig bra duft av røde bær med hint av blomster og en anelse sitrus. Smaken lever flott opp til duften med både røde bær og små hint av sitrus. Den er frisk, fruktig med en bra fylde. En fin ettersmak. Passer fint sammen med venner og vårsol. Meget bra kjøp.

Villa Wolf Wachenheimer Riesling 2015. Tyskland, Pfalz. Pris kr. 169,90

Hundre prosent riesling. Lys gul med et grønt skjær på fargen. Meget bra duft av grønne epler, litt sitrus og vinbergsfersken. Med andre ord, en nydelig duft. Smaken lever fint opp til duften med sine grønne epler og sitrus. Er frisk og fruktig. Bra munnfølelse. God ettersmak. En vin som passer glimrende til kos. Meget bra kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.