Det er nå bare  48 dager igjen til Tromsø Øl- og Vinfestival. Eller 47 dager til Vintoget… eller 49 dager igjen til søndagslunsj på Skirri eller….

Det eneste som er helt sikkert, er at snart starter Tromsø Øl- og Vinfestival 2018. Og det ene arrangementet etter det andre faller på plass. I år så skjer det en rekke mindre forandringer. Ja, ikke noe sånn der revolusjonerende, men små forandringer. På selve festivalen, som i år igjen er på Radisson Blu, eller på hovedscenen som vi ville ha kalt det om det var en musikkfestival eller sånn der kulturfestival, som om vin og øl ikke er kultur… I alle fall, på selve festivalen den 21. februar så får vi denne gangen en egen liten avdeling med spiritus. Der man kan smake både norsk, fransk og flere lands destillerte produkter. Og selvfølgelig blir det øl og selvfølgelig blir det vin og selvfølgelig blir det mjød og selvfølgelig blir det bedre enn noen sinne og selvfølgelig har vi satt ned prisen.
Joda, du leser rett. Prisen har blitt satt ned fra 350 kroner til 175 kroner, inklusive fem smaksbonger.

Vintoget…

En annen tradisjon er jo Vintoget. Eller vårens muntreste spasertur. I prisen inngår et vinglass som blir ditt til odel og eie. Som tradisjonen sier, starter vi på Mathallen og har fem stopp til før vi ender på Skarven. På hvert sted og stopp, får vi smake et lite glass vin, får en fortelling om vinen eller vingården av en vinimportør eller vinbonde. Og alt sammen med andre glade mennesker som har et mer eller mindre forhold til vin. Det kan nesten ikke bli bedre enn det.

Av andre små ting og tang…

I år så vil festivalen foregå over mer av hele byen. Og over flere dager. Et arrangement jeg gleder meg som et barn til, foregår på Skarvens kulinariske teater den 19. april. Der har Skarven åpnet dørene for elever fra Ishavsbyen vgs. Restaurantfag får boltre seg fritt og lage en meny som jeg er dønn sikker på kommer til å tilfredsstille de fleste ganer. Og når Eirik Karstensen fra Tresaruy Wine Estate stiller med både kunnskap og vin fra Matua og Penfolds, så kan det ikke bli annet enn perfekt.

Et annet arrangement som blir perfekt, er bryggeriet Aja, som kommer med øl, som smakes sammen med diverse typer pølser og pålegg. Hvilken kveld det blir. Først i køen, kan dere finne meg.

For de av oss som elsker både ost og riesling, så dukker muligheten på Mathallen den 19 april. Her er tema nemlig «Ost og rieslingvin.» Her er det Mathallens egen ostespesialist som forteller hva som skjer når osten pares med vinen og Sissel Smevold forteller om vinen.

Også er det Søndagslunsj. Jo, denne søndagslunsjen skal skrives med stor S. Den går av stabelen hos Bente på Skirri og den som står for vinen er Allesverloren. Her vil Skirris meget dyktige kokke fortelle om rettene og vinen forteller produsenten om selv. Dette kan bli vårens beste søndagslunsj.

Billetter og flere arrangement

Billetter og flere arrangement for Ting og Tang, blir lagt ut neste uke. Så her handler det bare om å følg med. Prinsippet er «først til Mølla osv.» Om du kommer utenbys fra og ønsker hjelp med hotellrom eller tips om hva du bør finne på i Tromsø under festivalen, send meg en mail, så skal jeg se hva jeg kan komme opp med.

Til selve festivalen og vintoget, finner du billetter her.

Dæven som jeg gleder meg til dagene fra 19. april til den 22. april.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.