Empordà ligger i regionen Catalonia. Helt i den østre delen av landet mot grensa til Frankrike.

Området har kystklima med en gjennomsnitts temperatur på cirka 15 °C. Som varmeste er det i juli med en snitt temperatur på 26 °C mens det kan falle til under null grader i januar. Jorden i området er skiferheller, sandsletter, fluvialt sediment, leir og grav Og det er kanskje derfor Perelada har druer med god variasjon i nyanser som skaper komplekse viner med mye karakter.

Castillo Perelada

Castillo Perelada er en spansk vingård som ble startet for rundt 100 år siden. Det var Miguel Mateu, tidligere ordfører i Barcelona og ambassadør ved den Spanske Ambassaden i Paris, som kjøpte et slott i Perelada som ble starten på et vineventyr. I 1972, etter Miguels død, tok svigersønnen Arturo Suque over vingården.

I dag er vingården drevet av Javier Suque Mateu.

Castillo Perelada 5 Fincas Reserva 2016. Spania, Catalonia, Empordà Costa Brava. Pris kr. 207,90 Poeng 88/100

Druene er Cabernet Sauvignon 24%, Merlot 21%, Garnatxa 26%, Carignan 13%, Syrah 16%. Fargen er mørkerød. Vinen har en riktig bra duft av modne mørke bær med fint hint av urter og fat. Smaken er frisk med en bra fylde. God fruktighet. Lever opp til duften med sine bær og fat. Bra syre og bra tannin. Lang, tørr ettersmak. En vin som vil fungere glimrende til en lammegryte. Meget bra kjøp!!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.