Den italienske vingården Casa Scarpa holder til i Nizza Monferrato i Astia i Piemonte. Helt siden 1854 da Antonio Scarpa, opprinnelig fra Veneto, grunnla huset.

Siden da har familien Scarpa produsert tradisjonelle viner i et gammelt ølbryggeri. Scarpa lager i dag ca 120.000 flasker i året og eier cirka 50 hektar vinmark som henger sammen i en stor plott. Men den faktiske produksjon kommer fra rundt 22 hektar vinmark. Vinmarkene dyrkes økologisk, men uten sertifisering. I kjelleren arbeides det svært tradisjonelt, og med store gamle botte.

Familien Scarpa solgte vingården i 2004 til Martina Piera Zola og hennes mor Maria, og etter det har det kommet en «hemmelig» russiske eier. Vinmakeren Carlo Castino har vært hos Scarpa i nærmere femti år og siden 2004 er det Silvio Trinchero som er kjellermester. Selv om Carlo Castino fortsatt har en liten finger med i spillet.

Scarpa Barbera d’Asti I Bricchi 2013. Italia, Piemonte, Barbera d’Asti. Pris kr. 292,90 Poeng 91/100

Akkurat som navnet sier, er vinen laget på Barbera. Fin rød farge og duft av kirsebær med hint av urter og bitte litt fat. Smaken har en flott fylde med en bra balansert syre. Bærene fra duften kommer igjen i smaken. Fin tannin og en meget bra ettersmak. En vin som fungerer glimrende sammen med småvilt. Her er det utrolig mye vin for pengene, så løp og kjøp.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.